-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos golbolo rinktinei parolimpiadoje siekti aukso trukdė ne tik varžovai, bet ir nekokybiška apranga

Lietuvos parolimpiečių golbolo rinktinė aukso medalius Rio de Žaneire vykusiose žaidynėse iškovojo nepaisant to, jog žaidėjams trukdė ne tik varžovai, bet ir jų pačių apranga – dėl pernelyg storos kelnių medžiagos žaidėjams tvankioje salėje buvo itin karšta ir nekomfortiška.
Lietuva – JAV
Lietuva – JAV / Rimanto Navicko/RGB pictures nuotr.

Tai, kad auksą iškovojusi Lietuvos golbolo rinktinė su savo uniforma turėjo kęsti nežmonišką karštį ir dėl to ant salės, kuriose vykdavo rungtynės, grindų net susiformuodavo prakaito balos, 15min patvirtino Lietuvos parolimpinio komiteto prezidentas Vytautas Kvietkauskas.

„Esame labai dėkingi „Audimui“ už kostiumus ir svarbiausia, kad iškovojome auksą“, – tikino V.Kvietkauskas, neslėpęs, kad problemų dėl golbolo rinktinės žaidėjų kelnių būta.

„Ilgai buvo neaiški rinktinės sudėtis, dėl to ilgai negalėjome duoti tikslių išmatavimų (kostiumams), paskui pasirodė, kad ten atsiuntė netinkamą medžiagą „Audimui“, – priežastis, kodėl sportinės kelnės buvo pernelyg storos, minėjo V.Kvietkauskas.

Anot jo, ši problema tapo žinoma tik jau atvykus į Rio, kadangi sportiniai kostiumai buvo baigti siūti vos likus dešimčiai dienų iki žaidynių pradžios.

„Svarbu, kad tai nesutrukdė laimėti aukso medalio, o klaidų visada pasitaiko“, – parolimpiečių pergale džiaugėsi V.Kvietkauskas.

Tai, kad golbolo žaidėjai karštį turėjo kęsti dėl netinkamos medžiagos, pripažino ir „Audimo“ generalinė direktorė Jurgita Būdienė.

„Deja, turime pripažinti, kad dėl medžiagą tiekusios bendrovės klaidos, buvome priversti golbolo rinktinės komandai kelnes siūti iš šiek tiek storesnės medžiagos. Apgailestaujame, kad mūsų parinkta medžiaga nepasiteisino ir dėl to sportininkai jautėsi nepakankamai komfortiškai“, – atsakyme raštu 15min teigė J.Būdienė.

VIDEO: Įspūdingos parolimpiečių sutiktuvės: minios sveikintojų ir plačios šypsenos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius