Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Ecoservice“ pirkėjų gali ir neatsirasti

Bendrovė „City Service“ jau pusmetį parduodant atliekų tvarkymo bendrovę „Ecoservice“, investuotojai neatmeta, kad pirkėjų, kurie susigundytų šiuo daug lietuviškos specifikos turinčiu verslu, gali ir neatsirasti, rašo eversus.lt.
Marijampolės gatvės gyventojai piktinasi, kad šalia jų namų išdygo sąvartynas
Šiukšlės / Vadimo Simutkino nuotr.

„Procesas aktyviai vyksta, deramasi su potencialiais pirkėjais“, – sako „City Service“ Komunikacijos vadovas Vilius Mackonis.

Tačiau kai kurie investuotojai tikina, kad parduodamos bendrovės veikla yra tokia sudėtinga, kad jos pardavimo procesas vyksta veikiau itin sunkiai nei aktyviai. Dėl galiojančių įstatymų „City Service“ iš šio verslo privalo pasitraukti iki kitų metų liepos 1 dienos, o „MG Baltic“ į šią pusę nesidairo.

„Tarp potencialių pirkėjų mūsų nėra ir nebus, nes šis verslas mūsų apskritai nedomina“, – užtikrina „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis.

Rinkoje kalbama, kad šiame versle „City Service“ turi „didelį įvairiapusį įdirbį“, todėl potencialus pirkėjas negali būti užtikrintas, kad perėmęs verslą, sugebės išsaugoti didelę dalį turimų sutarčių arba kažką reikšmingai pagerinti.

„Manau, kad “Ecoservice„ sandoris iki kitų metų liepos 1 dienos vis vien įvyks ir “City Service„ teismuose nesiginčys dėl Civilinio kodekso vienos iš nuostatų, kuri nurodo, kad bendrojo naudojimo objektų administratoriais negali būti šilumos, elektros energijos, dujų, geriamojo vandens tiekėjai ir asmenys, teikiantys atliekų vežimo paslaugas“, – teigia banko „Finasta“ Kapitalo rinkų departamento analitikas Tadas Povilauskas.

Jis taip pat atkreipia dėmesį į tai, kad viena didžiausių „Ecoservice“ problemų yra ta, kad Vilniaus savivaldybė nuo kitų metų nori padidinti vadinamąjį vartų mokestį – atliekų priėmimą į sąvartyną pabranginti daugiau nei dvigubai. Toks sprendimas gali dar labiau sumenkinti įmonės pelną.

Praėjusiais metais įmonės pajamos siekė 39,5 mln. litų (17 proc. mažiau nei 2011 metais), veiklos pelnas – 3,7 mln. Lt (16 proc. mažiau). T.Povilauskas svarsto, kad „Ecoservice“ pirkėju galėtų tapti tiek panašios įmonės Baltijos šalyse, tiek finansų investuotojai, kurie linkę rinktis gana stabilius verslus, o akcijų paketo kaina gali būti 30-35 mln. litų, rašo eversus.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius