Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Enwipellets“ šiaudinių granulių projektas nepavyko

130 mln. litų investicija Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) įšaldyta neapibrėžtam laikui – šiemet turėjusi pradėti veikti šiaudų granulių gamykla „Enwipellets“ artimiausiu metu neiškils dėl to, kad nerasta granulių, skirtų energijos gamintojams, pardavimo rinkų, jos žemės sklypą užėmė kiti, o ar bus grįžtama prie projekto, bus apsisprendžiama pavasarį.
Šienas
Šienas / Alvydo Januševičiaus nuotr.

„Planavome visą produkciją parduoti Lenkijoje, tačiau šioje šalyje pasikeitė vadinamųjų žaliųjų sertifikatų reglamentavimas, kuris skatino energijos gamybą iš atsinaujinančių šaltinių, todėl granulių kainodara tapo nestabili ir buvome priversti įšaldyti projektą. Kol padėtis rinkoje bus nestabili, projekto nepradėsime. Dabar po truputį, kaip matome ir Roterdamo biržoje, kainos stabilizuojasi. Kitąmet pavasarį svarstysime, ar grįšime prie šio projekto“, – „Verslo žinioms“ aiškino „Enwipellets“ generalinis direktorius Laimonas Lukočius.

Anot jo, į gamyklą, kurioje planuota sukurti 200 nuolatinių darbo vietų ir antra tiek žmonių priimti sezoniniams darbams, buvo keli potencialūs investuotojai užsienio fondai, bet jie įšaldyti investicijas nusprendė bendru sutarimu. Investuotojai esą buvo prabilę ir apie planus bendrovės akcijas kotiruoti Vilniaus biržoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius