Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Epso-G“ pajamos šiemet augo 50 proc. iki 62 mln. eurų

Dujų ir elektros perdavimo įmones valdanti bendrovė „Epso-G“ pirmąjį ketvirtį gavo 62,2 mln. eurų pajamų – 50,2 proc. daugiau nei pernai tuo pat metu, kai jos siekė 41,4 mln. eurų. Grupės pelnas per šį laiką siekė 12,8 mln. eurų.
Euras
Euras / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Matome naujų infrastruktūros projektų naudą. Elektros jungtys su Lenkija ir Švedija išplėtė importo galimybes, o tai lėmė sumažėjusią elektros kainą rinkoje. Naujasis dujotiekis nuo Klaipėdos iki Kuršėnų leido padidinti SGD terminalo Klaipėdoje panaudojimą ir užtikrinti rinkos poreikius“, – pranešime teigė „Epso-G“ generalinis direktorius Rolandas Zukas.

Anot pranešimo, elektros importo veikla šiemet generavo 2,7 mln. eurų perkrovos pajamų, gaunamų ne iš tarifo, o dėl skirtingų kainų „Nord Pool“ prekybos zonose.

Grupės pajamos iš gamtinių dujų perdavimo veiklos pirmąjį ketvirtį išaugo 27,7 proc. iki 18,5 mln. eurų – jos augo dėl šaltesnio nei įprasta sausio, kuomet sistemos vartotojams prireikė papildomų perdavimo pajėgumų.

„Epso-G“ valdo „Litgrid“ bei „Amber Grid“ akcijų paketus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius