-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES paramą gavę investuotojai į Panevėžio LEZ pradingo kaip į vandenį

Panevėžio laisvojoje ekonominėje zinoje (LEZ) jau šią vasarą turėjo pradėti veikti pieno cechas, daržovių perdirbimo įmonė, vaisių surinkimo, apdorojimo ir perdirbimo bendrovė bei norvegų trikotažo bendrovė „Devold“, tačiau per pusantrų metų į priekį pajudėjo tik norvegų investicija – jau projektuojamas pastatas ir netrukus įmonė turėtų gauti statybų leidimą.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Liežio kooperatinė bendrovė bei žemės ūkio kooperatyvai „Loknesa“ ir „Derugiai“ nors ir žadėjo gamybos pastatų statybas pradėti 2012 metų pavasarį, tačiau iki šios dienos projektą vykdė tik „Devold“ – kiti trys investuotojai neturi pasiėmę net statybų sąlygų, penktadienį informuoja „Verslo žinios“.

Pasirodo, kad Liežio kooperatinė bendrovė, 2011 metų pabaigoje pasirašiusi Investicijų ir žemės nuomos sutartį su Panevėžio savivaldybe, 2012 metų viduryje sudarė analogišką sutartį ir su Alytaus savivaldybe, tačiau ir ten Molėtų rajone registruotas kooperatyvas kol kas neinvestavo nė lito.

Ir Liežio kooperatinei bendrovė, ir „Loknesos“ bei „Derugių“ kooperatyvai iš Kaimo plėtros 2007-2013 metų programos pagal priemonę „Žemės ūkio produktų perdirbimas ir pridėtinės vertės didinimas“ skirta beveik po 10 mln. litų paramos.

„Sodros“ duomenimis, Liežio ir „Loknesos“ kooperatyvuose dirba po vieną, „Derugių“ – du žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius