Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Geronomika. Lietuvių IT bendrovė įsigijo estų IT įmonę

Inžinerinius IT sprendimus teikianti UAB „InfoEra“ plėtrą užsienyje pradėjo įsigydama kontrolinį analogiško profilio Estijos bendrovės „AruCAD Süsteemid“ akcijų paketą. Lietuviško kapitalo įmonė siekia aktyvinti kuriamų programinių sprendimų pardavimus svečiose rinkose ir dar šiemet planuoja atidaryti atstovybę Latvijoje.
Pavadinimas
Pavadinimas
Temos: 1 „Geronomika“

Pasak UAB „InfoEra“ direktoriaus Šarūno Prokopimo, su įmone „AruCAD Süsteemid“ buvo bendradarbiaujama dar iki akcijų pirkimo sandėrio, ji Estijoje buvo atsakinga už Lietuvoje sukurtos programinės įrangos platinimą.

„Nuo pat mūsų įmonės įsteigimo daugiausiai orientavomės į Lietuvos rinkai skirtų programinių sprendimų žemėtvarkininkams ir geodezininkams kūrimą, tačiau jau kurį laiką ruošėmės jas pradėti aktyviau pristatinėti užsienyje.

Bendradarbiavimas su Estijos bendrove parodė, kad mūsų sukauptą patirtį galime sėkmingai perteikti ir kitų šalių specialistams“, – sako „InfoEra“ direktorius Š.Prokopimas.

Anot jo, pagrindinės bendrovės „AruCAD Süsteemid“ veiklos kryptys Estijoje nesikeis, o abi giminingos bendrovės siūlys programinę įrangą ir sprendimus architektams, projektuotojams, kelininkams, matininkams, konstruktoriams, nekilnojamojo turto valdytojams, savivaldybėms ir kitoms inžinerinius tinklus eksploatuojančioms valstybinėms institucijoms.

„Kaip ir mūsų bendrovė Lietuvoje, „AruCAD Süsteemid OÜ“ taip pat turi pasaulyje žinomų programinės įrangos kūrėjų „Autodesk“ ir „Transoft“ atstovavimo teises Estijoje, todėl planuojama didesnį dėmesį skirti Lietuvoje kuriamų produktų platinimui“, – teigia Š.Prokopimas.

Anot jo, šiuo metu ieškoma panašaus pobūdžio bendradarbiavimo galimybių ir kaimyninėje Latvijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius