Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Geronomika: motociklų ir mopedų pardavėjai krizės nejaučia

Motociklais ir mopedais prekiaujantys verslininkai teigia, kad sunkmetis jiems nebaisus ir kad šias transporto priemones renkasi vis daugiau žmonių.
Mopedas
Mopedas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Kaip rašo dienraštis „Lietuvos rytas“, dar sausį motociklų ir mopedų pardavėjai prognozavo, kad šias transporto priemones ekonomikos krizė palies mažiausiai. Mopedų ir motociklų gamintojų „Piaggio Group“ atstovas Lietuvoje Algis Poteliūnas teigia, kad jie turi tiek klientų, kiek turėjo ir pernai. Anot jo, dabar kaip tik geras metas augti ekonomiškų ir judrių transporto priemonių rinkai.

Naudotais motociklais prekiaujantis Kęstutis Kaminskas sako, kad kiek sumažėjo tik pačių brangiausių modelių paklausa, bet 10–15 tūkstančių kainuojantys motociklai yra tiesiog šluojami.

Apie mopedus ima mąstyti ir įvairių firmų atstovai. Teigiama, kad šia transporto priemone susidomėjo ne tik picas ar pašto siuntas vežiojančios firmos, bet ir, pavyzdžiui, rašalinius spausdintuvus prižiūrinčios firmos. Tai puikus būdas taupyti, nes mopedai, kurių variklių darbo tūris – iki 50 kubinių centimetrų, naudoja 2–3 litrus degalų šimtui kilometrų, galingesnių modelių sąnaudos siekia apie 4 litrus.

Beje, įdomi tendencija ta, kad lietuviai vis mažiau perka pigių Kinijoje ar Taivane pagamintų mopedų ir renkasi brangesnius, gerą vardą pelniusius produktus.

Garsių gamintojų mopedai Lietuvoje kainuoja nuo 5 iki 10 tūkst. litų. Pardavėjų manymu, Lietuvoje mopedais ar motociklais galima važinėti apie 7 mėnesius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius