-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geronomika: „Norvelita“ plaukia į platesnius vandenis

Po mėnesio Raseinių rajone duris turėtų atverti naujas žuvų perdirbimo fabrikas. Jį valdanti bendrovė „NS Trading“ pasiruošusi gaminti eksportui skirtą įmonės „Norvelita“ produkciją iš lašišų, penktadienį rašo dienraštis „Verslo žinios.“
Pavadinimas
Pavadinimas

Pasak „Norvelitos“ generalinio direktoriaus, Jordano Kenstavičiaus,pastaruoju metu bendrovė į Europos rinkas tiekia daugiau žuvų, ypač lašišų produktų. Nors Lietuvoje pardavimai šiemet krito apie 15 proc., į Europos šalis bendrovė tiekia kone penktadaliu daugiau produkcijos nei pernai.

„Šiuo metu esame išnaudoję visus gamybinius pajėgumus. Daugiau gaminti patys jau nebegalime, o į užsienį vežame daugiau. Esame pasirašę sutartis su „NS Trading“, jie perims dalį gamybos“, – aiškina J. Kenstavičius ir priduria, kad „Norvelita“ ir toliau gamins kitos rūšies žuvų produkciją, taip pat užsiims žaliavų pirkimu ir produkcijos pardavimu.

Tačiau pasakyti, kad užsienyje pardavimai atsigauna, vadovo nuomone, dar nedrąsu. Esą eksportuojama daugiau todėl, kad bendrovė aktyviai ieško naujų galimybių tose pačiose šalyse, tariasi su partneriais ieško naujų rinkų ir papildomų užsakymų.

Pernai įkurtos „NS Trading“ direktorė Violeta Kenstavičienė teigia, kad naujame fabrike galėtų dirbti apie 100 žmonių, bet iš pradžių planuojama įdarbinti 40-60.

„NS Trading“ vadovė taip pat sako negalinti patvirtinti, kad bendrovė užsiims tik gamyba, o "Norvelita" esą pirks žaliavas, gamins ne lašišų produkciją ir viską parduos. „Gal ir patys imsimės prekybos, galutinės strategijos dar nėra“, – sako ji.

Nors ieškoti naujų rinkų ir platesnių pardavimo kelių bendrovei pavyksta, J. Kenstavičius abejoja, ar „Norvelitai“ pavyks gauti praėjusių metų dydžio pelną, nes gerokai per kišenę šiandien kerta išaugusios žaliavų kainos.  „Norvelitos“ pardavimo pajamos 2008 metais sudarė 119 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius