Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geronomika: pienininkai planuoja pelną

Apie pernai patirtus milijoninius nuostolius paskelbę perdirbėjai, priešingai nei ūkininkai, jau kalba apie ateinančius gerus laikus – šiemet planuojamas pelnas.
Pienas
Pienas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Kaip rašo dienraštis „Verslo žinios“, neoficialiai skaičiuojama, kad visas sektorius patyrė apie 50 mln. Lt nuostolių. Tačiau Gintaras Bertašius, AB Vilkyškių pieninės (VP) generalinis direktorius, teigia, kad 2008 m. nuostoliai buvo neišvengiami, nes už žaliavą buvo mokėta per brangiai, kainoms kritus produkciją teko pardavinėti pigiau nei savikaina. Jis teigia, kad šiemet prasidės atsigavimas. 

„Šiais metais planuojame gauti pelno“, – optimistiškai žvelgia į ateitį G.Bertašius ir tvirtina, kad VP gelbės spėjimas persiorientuoti ir pasitraukti iš neperspektyvių rinkų. Šiandien įmonė dirba nenuostolingai. Viltys siejamos ir su pernai įsigyta Kelmės pienine (KP).

AB „Pieno žvaigždės“ vadovai taip pat mato ženklų, kad antrą pusmetį reikalai gerės – bus baigtos išparduoti sandėliuose gulinčios atsargos, produkcijos kainos augs. Įmonė metus planuoja baigti pelningai.

„Pakeitėme rinkas. Pasitraukėme iš kai kurių ES šalių ir daugiau dėmesio skiriame Rusijai, Skandinavijai, Rytų Europos šalims, Balkanams“, – aiškina VP vadovas. Keičiama ir rinkodara. Iki šiol įmonė į ES veždavo pramoninį sūrį, kurį pirkėjai pakuodavo, klijuodavo savo etiketes ir parduodavo kaip savo produkciją. Naujose rinkose bendrovė prekiaus su savo vardu. Sėkmingai įsitvirtinama ir Latvijoje.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius