Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Geronomika. Nauja „Krekenavos“ pakuotė (nuotraukos)

Akylesni pirkėjai jau pastebėjo, kad „Krekenavos“ prekiniu ženklu pažymėta šviežios mėsos produkcija juos pasiekia naujose, patogiose pakuotėse.
Nauja Krekenavos agrofirmos pakuotė
Nauja Krekenavos agrofirmos pakuotė / Gamintojų nuotr.

Naujų galimybių atvėrė modernus, daugiau kaip 2200 kv. m. plotą užimantis šviežios mėsos bei pusgaminių gamybos ir pakavimo cechas, į kurio statybą bei įrangą investuota virš 20 mln. litų. Beveik 20% šios sumos finansuota iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų. Čia sumontuotos pačios moderniausios ir našiausios šviežios mėsos pakavimo linijos, taip pat veikia labai našūs smulkintos mėsos, liaudiškai vadinamo faršo, gamybos ir pakavimo įrengimai. Naujasis cechas pajėgus supakuoti apie 60 tonų šviežios mėsos produkcijos per parą. O svarbiausia, jog įrengimams pradėjus veikti visu pajėgumu, ceche bus sukurta iki 200 naujų darbo vietų.

„Ryždamiesi tokio mąsto investicijai, visų pirma galvojome apie tai, kokią naudą šie pokyčiai suteiks vartotojui,- teigia įmonės valdytojas Sigitas Avižius. - Išsivysčiusiose šalyse jau seniai visa šviežia mėsa pirkėjui parduodama saugiai ir patogiai supakuota. Taigi įsigydami modernią pakavimo įrangą, turėjome iš kur pasisemti patirties. Rinkomės labai kruopščiai, vertinome kiekvieno pakavimo būdo kainą, galimus našumus, patogumą ir teikiamą naudą pirkėjui.“

Pakuotės nauda vartotojui
Naujame ceche šviežia „Krekenavos“ mėsos produkcija pakuojama dviem būdais: panaudojant vakuumo (visiškai ištraukiant iš pakuotės orą) ir modifikuotos atmosferos tachnologiją (kai iprastas atmosferos orą sudarančių dujų santykis pakuotėje pakeičiamas, sumažinant azoto ir didinant deguonies bei anglies dvideginio kiekį). Kokia tokio pakavimo nauda pirkėjui?

„Tarkime, nusipirkus faršą turguje ar prekybos centro sveriamam skyriuje, patartina suvartoti jį per porą dienų, nes paskui jis nebus šviežias. Pirkdami šviežią faršą, supakuotą specialiuose modifikuotos atmosferos indeliuose, galėsite drąsiai jį laikyti šaldytuve savaitę ir būsite tikri, jog gaminys išlaikys pirminę išvaizdą ir šviežumą. Taip pat būsite tikri, kad mėsos produkto, prieš jam patenkant ant Jūsų stalo, tikrai nelietė kažkieno nešvarios rankos ir nebuvo nutūpusi jokia musė. Vakuuminės pakuotės tokios pačios saugios, o galiojimo terminų požiūriu jos dar pranašesnės – šviežiai mėsai ir marinuotiems pusgaminiams galiojimo terminas tokioje pakuotėje siekia 10 dienų, tad savaitgalį nusipirkę mėgstamą „Krekenavos“ šašlyką, bet jo nesuvartoję, be problemų galėsite jį šaldytuve saugoti iki kito savaitgalio“, - teigia įmonės gamybos direktorius Gintaras Martinkus.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius