Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Grynasis „ORLEN Lietuva“ pelnas per 2016 m. antrąjį ketvirtį – 77 mln. dolerių

„ORLEN Lietuva“ uždirbo 128 mln. JAV dolerių pelną per pirmuosius šešis 2016 metų mėnesius. 77 mln. JAV dolerių iš nurodytos sumos uždirbti antrąjį šių metų ketvirtį.
Pinigai
Pinigai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Bendrovei pavyko padidinti pardavimo vietos rinkose apimtis, kas pagerino gamybinės veiklos rentabilumą. Panašiai kaip ir pirmąjį šių metų ketvirtį, pajamos buvo mažesnės lyginant su praėjusiais metais (1 252 mln. JAV dolerių 2015 metais lyginant su 882 mln. JAV dolerių 2016 metais) dėl sumažėjusių naftos ir produktų kainų.

„Mūsų veikla per 2016 m. II ketvirtį leido pasiekti gerų finansinių rezultatų. Man taip pat malonu pastebėti, kad visos pastangos ir sąnaudos gerinant mūsų veiklos standartus neša naudą. Mes labai didžiuojamės savo „Sauga svarbiausia“ ir „LEAN valdymo“ programomis, kurios duoda teigiamų veiklos rezultatų kiekvieną dieną. Per pirmąjį 2016 m. pusmetį į „ORLEN Lietuva“ įrenginių atnaujinimą ir techninių parametrų gerinimą investuota 19 milijonų dolerių, ateinantiems mėnesiams suplanuota dar daugiau investicijų“, – pranešime cituojamas „ORLEN Lietuva“ generalinis direktorius Ireneusz Fąfara.

Nors „ORLEN Lietuva“ užfiksavo jau antrą pelningą ketvirtį 2016 metais, finansiniai rodikliai yra žemesni nei praėjusiais metais. 2016 m. II ketvirčio EBITDA pagal LIFO siekė 72 mln. JAV dolerių, kai 2015 m. II ketvirtį ji buvo 139 mln. JAV dolerių. Pirminė to priežastis – mažesnės nei prieš 12 mėnesių perdirbimo ir rinkos maržos.

„ORLEN Lietuva“ yra didžiausia Lietuvos įmonė, eksportuojanti daugiausia produkcijos ir sumokanti didžiausius mokesčius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius