Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

JAV fondas „Insight Venture Partners“ investuoja į Lietuvos drabužių mainų projektą

Drabužių mainų projektas „Vinted“, Lietuvoje veikiantis „manodrabuziai.lt“ vardu, pritraukė turbūt didžiausią investiciją Baltijos šalyse interneto produktų kategorijoje. JAV fondas „Insight Venture Partners“ į Lietuvoje gimusią idėją investuoja 20 mln. eurų (69,1 mln. litų).
Eurai
Eurai / AFP/„Scanpix“ nuotr.
„Kai „Vinted“ su savo produktu sėkmingai įžengė į JAV rinką, ieškojome tinkamiausio partnerio, kuris galėtų sustiprinti įmonę ne tik finansiškai, bet ir patirtimi, ryšiais šioje rinkoje“, – „Verslo žinioms“ sakė „Vinted“ vykdomasis direktorius Mantas Mikuckas.

Pasak M.Mikucko, JAV fondas investuoja į naują akcijų emisiją. Kaip pasiskirstys akcijų dalis, bendrovė neatskleidžia, tačiau kontrolinis paketas esą išlieka ir, planuojama, ateityje išliks jos įkūrėjų – M.Mikucko, Justo Janausko ir Mildos Mitkutės rankose.

„Paprastai už investicijas perleidžiama nuo 10 iki 20 proc. įmonės akcijų. Mes šiuo atveju iš standartinės dalies rėmų neišlipame“, – sakė M.Mikuckas.

2008 metais Lietuvoje gimęs projektas veikia JAV, Vokietijoje, Prancūzijoje, Lenkijoje. Čekijoje. Po mėnesio numatyta startuoti Didžiojoje Britanijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius