-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Julius Numavičius apie reikalavimą iš brolio Nerijaus Numavičiaus priteisti 30 mln. litų: „Mums nepavyko susitarti“

Julius Numavičius, iš savo brolio ir buvusio verslo partnerio Nerijaus Numavičiaus siekiantis prisiteisti dešimtis milijonų litų ir prašantis pripažinti negaliojančiais beveik 0,5 mlrd. Lt vertės „VP grupės“ įmonių akcijų dovanojimo sutartis sako, kad to griebėsi nepavykus susitarti gražiuoju, skelbia dienraštis „Verslo žinios“.
Julius Numavičius
Julius Numavičius / ELTA nuotr.

„Taip, mums nepavyko susitarti“, – trečiadienį per savo atstovus „Verslo žinioms“ perdavė JAV gyvenantis verslininkas Julius Numavičius, paprašytas pakomentuoti teismui pateiktą ieškinį savo broliui ir buvusiam verslo partneriui Nerijui Numavičiui. Tačiau nuo išsamesnių komentarų apie susidariusią padėtį ir konfliktą su broliu susilaikė.
 

Nerijus Numavičius
Nerijus Numavičius

Julius Numavičius iš savo brolio Nerijaus, „VP grupės“ valdybos pirmininko ir prezidento, Vilniaus apygardos teismo prašo priteisti beveik 30 mln. Lt ir pripažinti, kad nepagrįstai už 415 mln. Lt buvo perleistos akcijos.

Rinkoje kalbama apie įvairias galimas šių turtinių nesutarimų priežastis. Viena versijų –  turto dalybos tarp dviejų įtakingiausių yrančio „VP dešimtuko“ šeimų – Numavičių ir Marcinkevičių. Pastariesiems būtų palanku parduoti vienos didžiausių Lietuvos verslo grupės įmonių akcijas, nes jų įtaka grupėje vis silpnėja. Ir parduoti nebūtinai Numavičiams. Todėl šiems esą gali būti naudinga inicijuoti turto areštą,  realiai areštuojant tik finansinius įsipareigojimus, tikėtina, paskolas, suteiktas grupės įmonėms.

Diana Dominienė, UAB „Vilniaus prekyba“ direktorė, „Verslo žinioms“ teigė, kad nei N.Numavičius, nei J.Numavičius nėra tiesioginiai UAB „Vilniaus prekyba“ akcininkai, todėl šios naujienos neturėtų paliesti nei UAB „Vilniaus prekyba“ plėtojamo verslo, nei disponuojamo turto. „Vilniaus prekyba“ (jos tiesioginiais ir netiesioginiais akcininkais įvardijami Nerijus Numavičius, Žilvinas Marcinkevičius, Mindaugas Marcinkevičius, Ignas Staškevičius, Gintaras Marcinkevičius, Mindaugas Bagdonavičius, Vladas Numavičius) per tarpines bendroves valdo mažmeninės prekybos ir vaistinių tinklus Baltijos šalyse, Lenkijoje, Bulgarijoje.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius