Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kai kurioms lietuviškoms prekėms be ES šalių sertifikatų bendrijos rinka nepasiekiama

Statybines medžiagas, trąšas ar atsargines dalis gaminančios lietuviškos įmonės nors galėtų, bet neparduoda savo produkcijos kitose Europos Sąjungos (ES) šalyse, kol neįsigyja tų šalių sertifikatų – ekspertai mini, kad tai vidaus rinkos protekcionizmo išdava, nors kliūva ir vietinėms sertifikavimo įstaigoms dėl kokybės.
Euras
Euras / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Vietos įmonėms tenka mokėti dideles sumas užsienio šalių laboratorijoms, kad būtų atvertas kelias ne tik į ES, bet ir už jos ribų esančias eksporto rinkas, penktadienį rašo „Verslo žinos“.

Į 40 pasaulio šalių eksportuojančios nuotekų valymo įrangos įmonės „August ir Ko“ konsultantas Filionis Augustas mato ir Lietuvos sertifikavimo įstaigų kaltę, kodėl trūksta pasitikėjimo Lietuvoje išduotais sertifikatais – nors testai atliekami remiantis bendraisiais ES standartais, jo teigimu, pasitaiko, kad Lietuvoje tirtoms medžiagoms išduodami sertifikatai su gerokai aukštesniais kokybiniais parametrais nei kitose ES šalyse, todėl tų šalių institucijoms kylą abejonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius