Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno smulkieji verslininkai kaltina savivaldybę jų žlugdymu

Prie Kauno savivaldybės trečiadienį piketavo miesto smulkieji verslininkai. Jie protestavo prieš rengiamą prekybos kioskų išdėstymo planą mieste, nes baiminasi, kad ši verslo rūšis bus išguita iš Kauno.
Verslininkų piketas
Verslininkų piketas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Prie Verkių ir Prancūzų gatvių sankryžos kioską turinti verslininkė Eglė Kanikovienė baiminosi, kad be pajamų šaltinio liks visa jos šeima. „Mano kioskas yra netoli stotelės, todėl pagal parengtą kioskų išdėstymo planą jį teks nukelti, ieškoti jam kitos vietos. Dirbame visa šeima: aš, vyras, dukra, samdome dar vieną žmogų. Nežinia, ar mums suteiks kitą vietą“, – kalbėjo piketuojanti moteris.

Kauno smulkiųjų verslininkų asociacijos atstovas Algis Raižys piktinosi, kad pataikaujama didiesiems prekybos centrams. „Vienašališkai paruoštas kioskų išdėstymo planas, kuris vadinamas koncepcija, jau yra pateiktas svarstyti tarybai. Netiesa, kad nebus jokių pasekmių – keli šimtai žmonių atsidurs gatvėje. Plane numatyta, kad prekybos centrų įtakos zonoje – 300 m į visas puses – nepageidaujami jokie prekeiviai“, – sakė jis.

„Dirbame visa šeima: aš, vyras, dukra, samdome dar vieną žmogų. Nežinia, ar mums suteiks kitą vietą“, – kalbėjo piketuojanti moteris.

A.Raižys minėjo, kad naujame plane taip pat numatyta suvienodinti visus kioskus, todėl teks patirti daug išlaidų ir tiems, kurie neseniai atnaujino savo statinius. „Kodėl reikia griauti naujus pastatus? Nauja tvarka yra tik priedanga mus išstumti iš rinkos“, – įsitikinęs A.Raižys.

Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Remigijus Skilandis tvirtino, kad šiuo metu yra parengta tik koncepcija, o ne sprendimas. Koncepcinis planas bus svarstomas Kauno miesto taryboje.

„Buvo du variantai – didinti ir mažinti kioskų skaičių mieste. Turėjome siūlymą drausti prekyba iš kioskų 300 metrų spinduliu aplink prekybos centrus, bet dabar to nelikę. Koncepcija dar galės būti koreguojama, dėl to ir nusprendėme ją teikti tarybai, kad būtų rastas kompromisas“, – tikino R.Skilandis.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius