Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 11 02 /19:27

Kėdainių konservų fabrikas atsiprašė už nepasiturintiems tiektas prarūgusias pupeles

Europarlamentaro, verslininko Viktoro Uspaskicho šeimos valdomam Kėdainių koncernui „Vikonda“ priklausantis Kėdainių konservų fabrikas nepasiturintiems asmenims tiekė prarūgusias konservuotas pupeles. Trečiadienio vakarą dėl nekokybiškų pupelių koncernas atsiprašė.
Kėdainių konservų fabrikas „Kėdainių konservai“
Kėdainių konservų fabrikas „Kėdainių konservai“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Atsiprašė už pagedusią produkciją

„Nekokybiškos produkcijos atsiradimo priežastis jau aiškinamės ir užtikriname, kad visi nekokybiški gaminiai bus pašalinti mūsų sąskaita, – teigė Kėdainių konservų fabriko kokybės vadovė Daiva Vaitkevičienė. – Atsiprašome Kėdainių konservų vartotojų už patirtus nepatogumus“.

Tiekė prarūgusias pupeles

Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) pranešė nurodžiusi Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai (VMVT) patikrinti visus tokius produktus, ar jie atitinka saugumo ir kokybės standartus. Inspektoriams patikrinus pupeles fabrike ir sandėliuose, nustatyta, kad jų pakuotės buvo išsipūtusios, atidarius jautėsi rūgimo kvapas, todėl fabrikas privalo jas surinkti ir saugiai sunaikinti.

VMVT gavo informaciją iš Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūros dėl galbūt nekokybiškų konservuotų pupelių, gautų pagal paramos projektą. Pupelės buvo skirtos skurstantiems asmenims kaip Europos Sąjungos pagalba.

ŽŪM pranešime teigiama, kad Kėdainių konservų fabrikas jau nusprendė atšaukti ir kitas iš tų pačių žaliavų pagamintas konservuotų pupelių partijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius