-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Klaipėdos naftos“ vadovas Rokas Masiulis: Artūras Skardžius priekaištauja, kad SGD terminalo statyba vyksta per greitai

Seimo laikinosios tyrimo komisijos, kuri aiškinasi situaciją energetikoje, pirmininkas Artūras Skardžius teigia, kad energetikos srityje buvo užfiksuotas didelis pinigų švaistymas. Tokie kaltinimai mesti ir akcinei bendrovei „Klaipėdos Nafta“, kuri užsiima suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo statyba. Bendrovės vadovas Rokas Masiulis „Žinių radijo“ laidoje „Ryto espresso“ sakė, kad tuo metu, kai A.Skardžiaus komisija rašė tyrimo išvadas, jo net neprašyta paaiškinti, kur buvo panaudoti pinigai.
R.Masiulis
"Klaipėdos naftos" vadovas Rokas Masiulis / J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr.

A.Skardžiaus teigimu, įmonės samdėsi užsienio konsultantus, teisininkus, viešųjų ryšių specialistus,  vadovų atlyginimai esą buvo išpūsti, nesusiję su veiklos rezultatais, buvo daroma, kas norima, o už viską mokėjo Lietuvos energetikos ir dujų vartotojai.

Leidžiamos antys

Kaip ponas Skardžius visada ir daro – pirma išmeta antį, o paskui žiūri, kas bus, – sakė R. Masiulis

R.Masiulis nurodė, kad pagal sutartį buvo teikiamos ne tik konsultacinės, bet ir inžinerinės paslaugos. „Kaip ponas Skardžius visada ir daro: pirma išmeta antį, o paskui žiūri, kas bus“, – sakė R. Masiulis.

A.Skardžius turi įtarimų dėl „Klaipėdos naftos“ veiklos ir priekaištų R. Masiuliui, kad šis suskystintų dujų terminalo projektą ėmėsi įgyvendinti kaip komercinį.

„Ne konsultantuose esmė. Valstybė turi 70 proc. „Klaipėdos naftos“ akcijų, tai privatus juridinis asmuo, o R.Masiulis projektą pradėjo įgyvendinti savo iniciatyva kaip komercinį. Kada jau buvo sudaryta sutartis su „Hoegh LNG Ltd“ dėl 1 mlrd. 800 mln. litų įsipareigojimų, taip projektas tapo socializuotas. Tada jau Seimas ir Vyriausybė priėmė sprendimą, kad už tai turės sumokėti vartotojai“, – piktinosi A. Skardžius.

Vyginto Skaraičio/BFL nuotr./Seimo laikinosios energetikos komisijos vadovas Artūras Skardžius
Vyginto Skaraičio/BFL nuotr./Seimo laikinosios energetikos komisijos vadovas Artūras Skardžius

Įgyvendino per greitai?

 „Ponas Skardžius, suvedus viską, ką jis sako, išgyvena, kad projektas per daug greitai vyko. Jo manymu, po kiekvieno žingsnio reikėjo daryti ilgas pauzes, kad tai atitiktų standartinę praktiką“, – sakė R. Masiulis.

„Mes pasirinkome savo terminalą atviro konkurso būdu aršioje konkurencinėje kovoje ir mokame identišką kainą, kokią moka Kuveito terminalas. Bet mokame pigiau nei Dubajaus ir Livorno projektas, nors mūsų terminalas yra pritaikytas žiemos sąlygoms, turi gerą variklį, gali greitai plaukti. Techninis pranašumas yra“, – pridūrė R. Masiulis.

R.Masiulio teigimu, jau buvo atlikta 12 projekto veiklos patikrinimų ir jie, jo nuomone, tęsis tol, kol pavyks kažką surasti. Tokie veiksmai, pasak pašnekovo, trukdo terminalo statybai.

Visą laidos įrašą galite išgirsti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius