-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kol Lietuvos paštas ieškojo laiškininko, dalis vilniečių liko be laiškų ir siuntų

Vilniaus pakraštyje esančios Pilaitės gyventojai jau kelis mėnesius skundžiasi laiku negaunantys laiškų ir siuntinių, o kai siuntos kartais net grįžta siuntėjams. Tokia situacija susidarė dėl to, kad Lietuvos paštas nerado laiškininko, kuris dirbtų M.Mažvydo, M.Jankaus, I.Simonaitytės ir dar keliose gatvėse. Laiškininkų Lietuvos paštui trūksta ir kitose vietovėse.
Paštininkas
Paštininkas / 123rf.com

M.Mažvydo gatvėje Pilaitėje gyvenanti Dovilė dovanos, kurią jai siuntė registruotu paštu, taip ir nesulaukė. Kaip pasakojo mergina, siuntinys tiesiog grįžo siuntėjui su paaiškinimu, kad adresatas nebuvo rastas. „Man buvo siųsta registruota siunta, bet aš jos negavau. O nuėjus į paštą man buvo pasakyta, kad laiškininkas nedirba, jo nėra“, – sakė Dovilė.

Merginą papiktino ir tai, kad pagal numerį patikrinus sistemoje, kur tuo metu yra jai adresuota siunta, buvo rašoma, jog gavėjas nerastas namuose ir neįteikta siunta. „O juk niekas net neėjo ir lapelio, kad siunta guli pašte, neatnešė, nes nėra kam įmesti to lapelio“, – kalbėjo Dovilė.

Pasak Dovilės namo kaimynų, tokia situacija yra jau nuo kovo.

Lietuvos pašto atstovai neneigia, kad problema dėl darbuotojų egzistuoja, tad ir Pilaitėje susidurta su tuo, jog nepavyko rasti žmogaus laiškininko darbui.

Situaciją pakomentavo Lietuvos pašto Pašto tinklo tarnybos direktorė Inga Dundulienė:

„Vilniaus 3–ajame pašte, kuris aptarnauja Pilaitės mikrorajono gyventojus, kurį laiką buvo ieškomas 1 nuolatinis laiškininkas, kurio apylinkė apima M.Mažvydo, M.Jankaus, I.Simonaitytės bei kitas gatves.

Visoje šalyje šiuo metu Lietuvos paštas ieško 43 laiškininkų (iš viso bendrovėje dirba apie 2,5 tūkst. laiškininkų).

Kol šioje apylinkėje nebuvo nuolatinio laiškininko, užtikrinti nenutrūkstamą pašto paslaugos teikimą padėjo pavaduojantys laiškininkai. Labai atsiprašome gyventojų, kad šiuo pereinamuoju laikotarpiu, kol ieškomas nuolatinis laiškininkas, vėlavo pašto siuntų pristatymas.

Visoje šalyje šiuo metu Lietuvos paštas ieško 43 laiškininkų (iš viso bendrovėje dirba apie 2,5 tūkst. laiškininkų). Šis darbuotojų trūkumas – tai natūralios darbuotojų kaitos rezultatas. Kaip ir visos didžiosios verslo įmonės neišvengiamai susiduriame su darbuotojų trūkumo problema. Ieškodami darbuotojų pasitelkiame įvairius paieškos būdus – darbo biržą, skelbimus darbuotojų paieškos tinklalapiuose, socialinius tinklus.

Atkreipiame dėmesį, kad registruotosios siuntos jų siuntėjams yra grąžinamos tuo atveju, jei gavėjas gautos siuntos neatsiima iš pašto praėjus jos saugojimo terminui (priklausomai nuo siuntos rūšies). Registruotosios siuntos neįteikus gavėjams (neradus jų namuose), visada gavėjai apie pašte saugomą siuntą informuojami atskiru pranešimu.

Taip pat pažymime, kad atvejais, kai pašte laikinai trūksta laiškininkų, siuntų pristatymas gali šiek tiek vėluoti, bet jos gavėjams yra pristatomos.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius