Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Konkurentai „Maximos“ pėdomis neseks: nevertina prekybos tinklų boikoto kaip nacionalinės grėsmės

„Maxima“ pratrūko – įtaria, kad prekybos tinklų boikotą organizuoja Rusijai palankios jėgos, todėl kreipiasi į Valstybės saugumo departamentą (VSD). Konkurentai jos pėdomis sekti neketina – jokios grėsmės nacionaliniam saugumui čia neįžvelgia.
Ukmergės gatvė – tikra atgaiva didžiulius prekybos centrus mėgstantiems žmonėms
Konkurentai „Maximos“ pėdomis neseks: nevertina prekybos tinklų boikoto kaip nacionalinės grėsmės / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Socialiniuose tinkluose raginama gegužės 10–13 dienomis boikotuoti prekybos tinklus. Prie akcijos žada prisijungti apie 100 tūkst. žmonių.

„Maxima“ įtaria, kad tai gali būti Rusijai palankių jėgų darbas.

Ne, mes tikrai prie to nesijungsime – jokios grėsmės nematome, – 15min sakė „Iki“ viešųjų ryšių atstovė Berta Čaikauskaitė

„Puikiai suvokiame, kad gyventojai turi teisę reikšti savo nuomonę taikia forma. Mes šito ėmėmės atkreipę dėmesį į galimas provokacijas. (...) Pagrindinis mūsų rūpestis per tokias akcijas, kad būtų užtikrintas saugumas“, – BNS sakė prekybos tinklo atstovė Renata Saulytė.

Nors ji tikino svarstanti į VSD kreiptis visų prekybininkų vardu, panašu, kad konkurentai „Maximos“ pėdomis sekti neketina.

„Ne, mes tikrai prie to nesijungsime – jokios grėsmės nematome“, – 15min sakė „Iki“ viešųjų ryšių atstovė Berta Čaikauskaitė.

„Neturiu tokios informacijos, kad būtų svarstomas toks ketinimas kreiptis į VSD. „Norfa“ to nesvarsto“, – 15min sakė „Norfos“ atstovas spaudai Darius Ryliškis.

RIMI apskritai nekomentuoja kreipimosi į VSD.

„Imasi atsargumo priemonių“

Lietuvos prekybos įmonių asociacija bus priversta kreiptis į VSD net ir tuo atveju, jeigu nuomonės tarp asociacijos narių išsiskirs.

„Galime ir privalome kaip asociacija reaguoti į tai, kas liečia mūsų narius. Ne mūsų reikalas vertinti, reali ta grėsmė, ar ne“, – 15min sakė asociacijos direktorius Laurynas Vilimas.

L.Vilimas naujienų agentūrai BNS tikino, kad prekybininkai nemano, jog raginimas kitą savaitę nepirkti prekybos tinkluose kilo Kremliui palankių asmenų iniciatyva. Tačiau, anot jo, šia akcija galbūt naudojasi ir prieš Lietuvą nusiteikę asmenys.

„Informacija, kuri pasirodė, raginimai socialiniuose tinkluose ne tik boikotuoti pačius prekybos tinklus, bet eiti į gatves, į susibūrimus ir tai daroma asmenų, kurie konkrečiai įvardinti VSD ataskaitoje, tai žinote, mums kaip prekybos įmonėms visoms, kurios aptarnauja šimtus tūkstančių gyventojų, mažų mažiausia jaučiame pilietinę pareigą ta informacija pasidalinti, o toliau jau institucijų reikalas, ar tai mūsų paranoja, ar tai kažkoks turintis pagrindą dalykas“, – BNS sakė L.Vilimas.

Anot jo, socialiniuose tinkluose platinama neteisinga informacija, kuria skatinama išeiti į pasipriešinimą gatvėse, tad prekybininkai imasi atsargumo priemonių ir kreipiasi į institucijas.

„Įvertinus patį turinį, kaip netikri skelbimai sudaromi, neteisinga informacija yra platinama. Ragelskio pasisakymai (Lauryno Ragelskio) pasisakymai, kad darbuotojai kaip dresuoti šunys. Matome, kad dėl nėjimo į prekybos tinklus yra viena, bet šalia skelbiama, kad paplokime visiems, kas eis į pilietinį pasipriešinimą gatvėse ir tame kontekste yra skleidžiami tikrovės neatitinkantys paruošti skelbimai ir kurstymai, jaučiame pareigą ir atsakomybę už darbuotojus ir pirkėjus“, – tikino L.Vilimas.

VSD atstovas spaudai Vytautas Makauskas BNS penktadienį sakė, kad departamentas kol kas kreipimosi nėra gavęs, tačiau, jei gautų – jį išsamiai ir rimtai vertintų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius