-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konkurentai neseks „Maximos“ pėdomis ir dar neištrins litų iš kainų

Pirmadienį didžiausias Lietuvoje mažmeninės prekybos tinklas „Maxima“ paskelbė, kad savo parduotuvėse jis jau iki lapkričio 1 d. atsisakys dvigubo kainų žymėjimo ir kainas nurodys tik eurais. Vis dėlto, pagrindiniai „Maxima“ konkurentai atsisakyti kainų litais neskuba ir tikina, kad jos bus nurodomos dvejomis valiutomis iki kitų metų pradžios, nes to pageidauja pirkėjai.
„Rimi“ prekybos centras
„Rimi“ prekybos centras / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip 15min.lt teigė UAB „Rimi Lietuva“ viešųjų ryšių vadovė Giedrė Bielskytė, šio tinklo parduotuvėse prekių kainos dviem valiutomis bus nurodomos iki 2016 m. sausio 1 d.

Kainas ir litais, ir eurais taip pat iki ateinančių metų pradžios nusprendusi palikti ir prekybos tinklą „Iki“ valdanti UAB „Palink“.

„Dar birželio mėnesį apklausėme savo pirkėjus, ir 65 proc. jų pasakė, kad norėtų kainas dviem valiutomis matyti ilgiau nei iki liepos 1 d. Tad atsižvelgdami į šią apklausą ir nusprendėme dvigubų kainų rodymą pratęsti iki 2016 m. sausio 1 d.“, – bendrovės sprendimą paaiškino G.Bielskytė.

Kainas ir litais, ir eurais taip pat iki ateinančių metų pradžios nusprendusi palikti ir prekybos tinklą „Iki“ valdanti UAB „Palink“.

Įmonės viešųjų ryšių vadovė Berta Čaikauskaitė tikino, kad tai, ar po 2016 m. sausio 1 d. prekių vertę bus galima išvysti tik vieninga Europos valiuta, lems pirkėjų poreikiai.

„Kainas dviguba valiuta nurodome net ir praėjus įstatymo numatytam pereinamajam laikotarpiui. Taigi ir toliau mūsų sprendimą lems pirkėjai – kaip jiems patogiau, taip ir darysime. Šiuo metu matome, kad daliai mūsų pirkėjų vis dar svarbu kainas matyti ir litais, ir eurais, tad ir toliau stebėsime pirkėjų poreikius ir, atsižvelgdami į tai, svarstysime ar kainas nurodyti dviguba valiuta, ar tik eurais“, – tikino B.Čaikauskaitė.

Lietuva 19 – ta euro zonos nare tapo šių metų sausio 1 d. Įstatymas įpareigojo prekių ir paslaugų teikėjus kainas nurodyti dviem valiutomis iki 2015 m. birželio 30 d.


„Palink“ nuotr./Parduotuvė „IKI“ Antakalnis

„Palink“ nuotr./Parduotuvė „IKI“ Antakalnis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius