Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Latvijos prezidentas: „AirBaltic“ turi likti valstybinė

Latvijos skrydžių bendrovė „AirBaltic“ turi likti valstybinė, jos privatizuoti neverta, pareiškė Latvijos prezidentas Andris Bėrzinis.
„Airbaltic“ lėktuvas
„Airbaltic“ lėktuvas / Airbaltic.com nuotr.

„Mano nuomone, valstybei, o ypač Latvijos valstybei, yra naudinga turėti skrydžių bendrovę, ją remti ir plėtoti. Nacionalinė skrydžių bendrovė – tai pliusas“, – interviu BNS sakė Latvijos prezidentas.

Jis išreiškė viltį, jog naujoji šalies vyriausybė į tai atsižvelgs.

„Manau, kad naujoji vyriausybė iš naujo svarstys šį klausimą ir priims sprendimą. Visgi, tai svarbu ne tik Latvijai – juk „AirBaltic“ sujungia Baltijos valstybes ir visą pasaulį“, – pabrėžė A.Bėrzinis.

Latvijos valstybei, yra naudinga turėti skrydžių bendrovę, ją remti ir plėtoti. Nacionalinė skrydžių bendrovė – tai pliusas.

Latvijos prezidentas pareiškė, jog nesupranta Europos Komisijos nuomonės, kad bendrovę „AirBaltic“ būtina privatizuoti, bei sukritikavo Europos Komisijos pradėtą tyrimą dėl valstybinės paramos šiai įmonei teisėtumo.

„Europos Komisijos požiūris man nesuprantamas, nes keleivių skraidinimas – tai akivaizdžiai ne verslas, o veikiau infrastruktūra. O plėtra be investicijų neįmanoma“, – paaiškino Latvijos prezidentas.

Latvijos valstybei priklauso beveik visos nuostolingai pastaruoju metu dirbančios „AirBaltic“ akcijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius