-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijoje atšauktas prieštaringai vertinamas prekybos centrų mokestis

Lenkijos vyriausybė antradienį atšaukė liepą įvesta mokestį prekybos centrams, kuris buvo taikomas užsienietiškiems prekybos tinklams. Toks sprendimas buvo priimtas praėjus dienai po to, kai Europos Sąjunga pradėjo tyrimą dėl to, ar toks mokestis neprieštarauja konkurencijos taisyklėms.
Parduotuvė
Parduotuvė / 123rf.com nuotr.

Pranešdamas apie mokesčio galiojimo sustabdymą Lenkijos finansų ministras Pawelas Szalamacha žurnalistams pareiškė, kad ES tyrimas yra „šališkas ir politinis“ ir kad jis buvo pradėtas „spaudžiant didelėms korporacijoms“.

Minėtas mokestis buvo įvestas liepą finansuoti socialines programas ir didinti visuomenės paramą partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) suformuotai vyriausybei. Jis buvo taikomas dideliems prekybos tinklams, kaip prancūzų „Auchan“ ir „Carrefour“ bei Vokietijos „Lidl“ ir „Metro“. Tačiau vietiniams tinklams jis netaikomas.

Europos Komisija pirmadienį pareiškė „turinti nuogąstavimų, kad progresinių mokesčių tarifai priklausomai nuo apyvartos suteikia kompanijoms su maža apyvarta pranašumą prieš konkurentus , kas prieštarauja ES valstybinės pagalbos taisyklėms“, teigiama institucijos pranešime.

Komisija pareikalavo nedelsiant sustabdyti mokesčio taikymą.

Savo ruožtu P. Szalamacha antradienį taip pat pranešė, kad Varšuva nuo sausio prekybos centrams įves naują mokestį, tačiau detalių nepateikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius