Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Lidl“ tiekėjas atskleidė, kokios prekės Lietuvoje bus pigesnės nei pas konkurentus

Į Lietuvą žengiančio Vokietijos mažmeninės prekybos tinklo „Lidl“ keliamos sąlygos ir derybos dėl prekių ne itin skiriasi nuo kitų tinklų, sako sutartis pasirašę tiekėjai. Tiesa, vaisių ir daržovių prekybos įmonės „Citma“ vadovas žemomis kainomis viliosiančius vokiečius pavadino itin užsislaptinusiais.
„Lidl“ kasa
„Lidl“ kasa / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pigiau – toli gražu ne viskas?

„Lidl“ šiek tiek užsislaptinę, ne tokie atviri. Ilgai derinome laikus, jie būdavo tai išvykę, tai dar dėl ko nors negalėdavo, nebuvo konkretumo. Tai buvo prieš pusę metų ir daugiau“, – apie derybas su lietuvių laukiamu parduotuvių tinklu kalbėjo „Citma“ direktorius Regimantas Didzinskas.

Tiesa, jis pripažino, kad „Lidl“ keliami reikalavimai niekuo nenustebino.

„Reikalavimai visur tie patys. Matyt, jie stebėjo savo konkurentus, nes sąlygos beveik identiškos kaip ir „Maximai“, „Iki“ ar kitų tinklų“, – pasakojo verslininkas.

R.Didzinsko manymu, „Lidl“ gali sudrebinti Lietuvos mažmeninės prekybos rinką, tačiau verslininkas atkreipė dėmesį, kad šiame prekybos tinkle toli gražu ne visos prekės bus pigesnės nei pas rinkos senbuvius.

„Bus kokių dešimt pozicijų, prekių grupių, kurios bus pigesnės. Tai marinuoti agurkėliai, kukurūzai, bananai, lenkiški obuoliai, ispaniški apelsinai, pieno produktai.

Įdomiausia tai, kad „Lidl“ turi dešimt pigesnių pozicijų, o nemažai prekių gali būti brangesnės“, – aiškino R.Didzinskas. Jis pridūrė, jog jeigu žmogus neskubės pirkti visų prekių tik „Lidl“ parduotuvėje, tai galbūt išvystų, jog kitoje parduotuvėje tam tikras prekes gali įsigyti pigiau.

„Stebuklų nebūna“, – apie „Lidl“ siūlomas kainas kalbėjo šiaulietis ir užsiminė pažįstantis „Lidl“ įsidarbinusių žmonių, kurie nusivylė sužinoję savo būsimą algą.

„Pradžioje jie žadėjo ir vokiškas algas. Dabar prieš mėnesį sužinojo algas ir visi labai nustebo, kad jos lietuviškos“, – tikino R.Didzinskas.

„Lidl“ kasininkai uždirbs mažiausiai 3,33 Eur/val., neatskaičius mokesčių. Tai išskirtiniame interviu 15min pranešė bendrovės generalinis direktorius Radostinas Roussevas-Peine.

Bendrovė džiaugėsi, kad jos mokami atlyginimai bus didesni už minimalų atlyginimą šalyje 1,5 karto – Lietuvoje nustatytas minimalus valandinis atlygis siekia 2,13 euro.

3,33 Eur/val. yra mažiausias atlyginimas, kurį mokės „Lidl“. Pavyzdžiui, vilniečiai kasininkai gaus 3,48 Eur/val. Daugiau uždirbs sandėlio darbuotojai, taip pat tie, kurie dirbs sunkesnėmis sąlygomis, pavyzdžiui, šaldytuvuose. „Lidl” ketina mokėti už viršvalandžius ir žada apmokėti kiekvieną viršvalandžių minutę.

Ar „Lidl“ atlyginimai bus didesni už konkurentų, sunku pasakyti, mat kiti prekybos tinklai tikina mokantys ne mažiausius įmanomus atlyginimus, tačiau neatskleidžia skaičių.

Prisitaiko prie visų reikalavimų

Ne toks kalbus buvo su „Lidl“ rankomis sukirtęs pieno perdirbimo įmonės „Vilkyškių pienas“ generalinis direktorius Gintaras Bertašius.

„Daug komentuoti negaliu, nes nemažai konfidencialumo. Bendrai paėmus derybos ne itin skyrėsi nuo kitų. Ir su Lietuvoje veikiančiais tinklais derybos ne visada yra vienodos – viskas priklauso nuo kultūros, nuo žmonių. Negali pasakyti, kad lietuviški tinklai derasi vienaip, o kiti kitaip“, – teigė G.Bertašius.

Pasak verslininko, kiekvienas tinklas turi savų niuansų.

„Kiekvienas tinklas turi savų reikalavimų ir nori nenori turi prisitaikyti. Nematau kažkokių išskirtinumų“, – pasakojo pieno produktus „Lidl“ tieksiančios įmonės vadovas.​

Vienas chemijos ir higienos prekių tiekėjas 15min teigė, kad importinė produkcija „Lidl“ greičiausiai bus pigesnė nei kituose tinkluose, nes vokiečiai jas atsigabens iš Lenkijos ar Vokietijos. Tad tartis su tarpininkais Lietuvoje nereiks. Tiesa, chemijos prekių tiekėjai Lietuvoje baiminasi, kad taip „Lidl“ gali sumažinti kainas visoje rinkoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius