Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Maxima“ atsiprašo ir atsisako ketinimų kreiptis į VSD dėl prekybos tinklų boikoto

Prekybos tinklą valdančios bendrovės „Maxima LT“ vadovas atsiprašo dėl penktadienį pasirodžiusių pranešimų, jog bendrovė dėl kitą savaitę organizuojamo prekybos tinklų boikoto ketina kreiptis į Valstybės saugumo departamentą (VSD). Bendrovė atsisako ketinimų kreiptis į saugumiečius.
Žydrūnas Valkeris
Žydrūnas Valkeris / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Šiandien (penktadienį – BNS) pasirodęs pranešimas apie „Maxima“ ketinimus kreiptis į Valstybės saugumo departamentą ir kitas institucijas su prašymu ištirti, ar diskusijos apie brangstančias prekes Lietuvoje nėra Rusijai palankių jėgų darbas, yra apmaudi klaida. Noriu nuoširdžiai atsiprašyti Lietuvos žmonių už tokį pareiškimą“, – pranešime spaudai teigė „Maxima LT“ generalinis direktorius Žydrūnas Valkeris.

Anot pranešimo, įmonės vadovas atsiriboja nuo pareiškimų apie tai, kad visuomenėje dėl augančių kainų kilusias diskusijas kursto Rusija.

„Maxima LT“ komunikacijos vadovė Renatas Saulytė BNS patvirtino, kad įmonė nebeketina kreiptis į VSD.

Penktadienio popietę R.Saulytė BNS patvirtino, kad šiuo metu rengiami dokumentai kreipimuisi į VSD, o kreipiamasi įtariant, kad akciją organizuoja Rusijai palankios jėgos, kurios siekia sukelti neramumus, o ne išsakyti pilietinę poziciją.

Kreiptis į VSD ketino ir Lietuvos prekybos įmonių asociacija. Jos vadovas Laurynas Vilimas BNS teigė, kad VSD ketinama prašyti išsiaiškinti, ar dalis prekybos tinklų boikotą organizuojančių asmenų neprisidengia akcija, vykdydami Kremliui palankią politiką. Penktadienį vakare BNS su L.Vilimu susisiekti nepavyko.

„Iki“, „Norfa“ ir „Rimi“ 15min sakė, kad „Maximos“ pėdomis neseks: jie nevertina prekybos tinklų boikoto kaip nacionalinės grėsmės.

Socialiniuose tinkluose raginama gegužės 10-13 dienomis boikotuoti prekybos tinklus. Prie akcijos žada prisijungti apie 100 tūkst. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius