Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mindaugas Jusius – naujos kartos vadovas, kuriam pravers finansų žinios

Naujasis naftos ir suskystintų gamtinių dujų (SGD) krovos bendrovės „Klaipėdos nafta“ vadovas Mindaugas Jusius įvardijamas kaip šiuolaikiškas vadovas, o jo patirtis finansų sektoriuje, manoma, bus naudinga, dirbant naujose pareigose. Jį pažįstantys žmonės sako, kad tai atviras, draugiškas žmogus, užsispyręs ir ambicingas vadovas.
Mindaugas Jusius
Mindaugas Jusius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Su Mindaugu teko dirbti gal nuo 2005 metų, bet tuomet jis dar nevadovavo „Swedbank Life Insurance“, o buvo atsakingas už pardavimus. Bet jau iš pradžių matėsi, kad tai – iniciatyvus žmogus, vaizdžiai sugebėdavo visuomenei pristatyti asociacijoje vykstančius procesus. Iš pradžių matėsi, kad į pardavimų procesą žiūri nestandartiškai, šiuolaikiškai, suvokia svarbą kuo plačiau pateikti informaciją tiek valdžiai, tiek visuomenei, tiek klientams, tiek kolegoms“, – BNS sakė Lietuvos gyvybės draudimo įmonių asociacijos prezidentas Artūras Bakšinskas.

Anot jo, M.Jusius yra naujos kartos, plataus požiūrio vadovas, suprantantis verslo ir rinkos tendencijas.

„Tai šiuolaikiškas vadovas ir vadybininkas, jis yra pasiruošęs tam, kad iš vienos verslo srities galėtų pereiti į kitą sritį. Bendrieji jo vadovavimo įgūdžiai, bendras žinių bagažas dėl darbo organizavimo, proceso tobulinimo, šiuolaikinių technologijų pritaikymo leidžia jam pereiti iš vienos srities į kitą su minimaliu aklimatizavimosi laikotarpiu“, – komentavo A.Bakšinskas.

M.Jusius pastaruosius 7 metus vadovavo didžiausiai Baltijos šalyse gyvybės draudimo įmonei „Swedbank Life Insurance“, o įvairiose pozicijose „Swedbank“ grupėje dirbo daugiau nei 15 metų.

Anot Lietuvos verslo konfederacijos Mokesčių komisijos pirmininko, ir bendrovės „Mandatum Life Insurance Baltic“ investicijų plėtros vadovo Mariaus Dubnikovo, patirtis finansų sektoriuje M.Jusiui bus labai naudinga ir dirbant „Klaipėdos naftoje“.

„Aš manau, kad atėjimas iš finansų sektoriaus yra geras dalykas, nes šiame sektoriuje dirbantis žmogus yra priverstas domėtis labai plačiu spektru informacijos – pradedant įvairiais valstybiniais reguliavimais ir baigiant rinkos būkle, suvokti ne tik vidinį Lietuvos ritmą, bet ir tai, kas vyksta užsienyje, nes finansų rinkos yra globalus dalykas“, – BNS sakė M.Dubnikovas.

Anot jo, globalumo aspektas, vadovaujant strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčioms įmonėms yra labai aktualus.

„Be to, iš finansų sektoriaus ateina ir kitos savybės – sprendimų priėmimas, remiantis pasvertais argumentais. Manau, kad iš finansų sektoriaus atėjęs žmogus yra labiau orientuotas į argumentus, rezultatus ir turi pagrįstus sprendimų priėmimo procesus“, – kalbėjo M.Dubnikovas.

Lietuvos Tūkstantmečio Rotary klubo narys Tomas Balžekas, kuris kartu su M.Jusiumi dalyvauja klubo veikloje – abu yra buvę jo prezidentai, BNS teigė, kad M.Jusius – atviras bei modernus vadovas.

„Aš jį pažįstu kaip bičiulį. Jis tikrai yra modernus, atviras, draugiškas, profesionalus ir tikrai visi šios maždaug 40 metų amžiaus kartos žmonės jį gerbia kaip profesionalą ir užsispyrusį, ambicingą vadovą“, – teigė T.Balžekas.

Jo nuomone, M.Jusius aktyviai dalyvauja visuomeninėje veikloje, be to, jis – šeimos žmogus.

„Jis visą laiką ieško visuomeninių veiklų ir pareigų. Gražu, kai žmogus skiria dalį savo laiko dalyvavimui valdybų veikloje arba dalyvavimui „Rotary“ klubo veikloje. Mes turime visokių iniciatyvų tame klube, pavyzdžiui, kovai prieš korupciją. Ir dar gražu, kad jis turi fainą šeimą, tris vaikus. Jo sūneliui mažiausiam 6 mėnesiai – visai neseniai susilaukė trečio vaiko“, – BNS kalbėjo T.Balžekas.

37-erių M.Jusius trečiadienį paskirtas „Klaipėdos naftos“ vadovu. Daugiau kaip 5 metus jis taip pat yra dirbęs įmonės valdyboje.

M.Jusius Vilniaus universitete įgijo bankininkystės bakalaurą ir magistrą, vėliau ISM vadybos ir ekonomikos universitete, verslo ir administravimo magistrą. Londono verslo mokykloje baigė vadovams skirtą mokymo programą, „Baltic Institute of Corporate Governance“ – studijų programas „Valdybos pirmininko vaidmuo“ ir „Įmonių valdymas“.

M.Jusiaus pomėgiai yra tenisas ir naujausios technologijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius