-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 05 /10:56

Mindaugo Marcinkevičiaus ir Nerijaus Numavičiaus kare – naujas etapas

„VP grupės“ akcininkų Mindaugo Marcinkevičiaus ir Nerijaus Numavičiaus konfliktas vėl įsisiūbuoja. Šįsyk kaltinimų pažėrė N.Numavičiaus stovykla.
Mindaugas Marcinkevičius ir Nerijus Numavičius
Mindaugas Marcinkevičius ir Nerijus Numavičius / Juliaus Kalinsko, Irmanto Gelūno / 15min.lt nuotr.

N.Numavičiaus atstovai pirmadienį išplatintame pranešime tvirtina, esą M.Marcinkevičius ketina sabotuoti „Akropolius“ kontroliuojančio įmonių tinklo veiklą. Tokius įtarimus išsako Diana Dominienė, vienu artimiausių N.Numavičiaus aplinkos žmonių laikoma „VP grupės“ atstovė.

D.Dominienė teigia, jog M.Marcinkevičius nusitaikė į bendrovę „Relvit Ltd.“, valdančią „Akropolių“ tinklą.

„Prisidengdamas savo kaip mažojo akcininko teisių pažeidimu, Mindaugas Marcinkevičius ir toliau sistemingai trukdys bet kokiems pasiūlymams ar iniciatyvoms dėl „Relvit Ltd.“ veiklos bei „Akropolio“ įmonių plėtros Baltijos šalyse“, – teigia D.Dominienė.

Anot jos, „Relvit Ltd.“ Valdanti bendrovė „Lemax Ltd.“ „geranoriškai pasiūlė, kad visi bendrovės akcininkai susėstų prie bendro stalo“ spalio 13 d. numatytame akcininkų susirinkime. Tačiau M.Marcinkevičiaus reakcija esą buvo visai kitokia.

„Tačiau į geranoriškumą nebuvo atsakyta atitinkamai. Priešingai, panašu, kad p. M. Marcinkevičius dar šiandien kreipsis į Maltos teismą prašydamas pritaikyti laikinąją apsaugos priemonę – uždrausti nagrinėti minėtą klausimą spalio 13 d. akcininkų susirinkime. Tokių veiksmų tikslas aiškus – kaip galima ilgiau slopinti pastangas surasti resursus „Relvit Ltd.“ veiklos vykdymui, nuo kurių tiesiogiai priklauso „Akropolio“ įmonių plėtra Baltijos šalyse“, – teigia D.Dominienė.

Pasak jos, finansinė „Relvit Ltd.“ padėtis „neleidžia užtikrinti „Akropolio“ grupės vystymosi Baltijos šalyse“, o M.Marcinkevičius siūlomus sprendimus žada skųsti teismui.

„Vietoje to, kad sudalyvautų diskusijoje akcininkų susirinkimo metu, p. M. Marcinkevičiaus atstovas „Relvit Ltd.“ valdybai atsiuntė laišką, kuriame ultimatyviai nurodoma per dvi dienas pašalinti minėtą pasiūlymą iš susirinkimo darbotvarkės. Laiške, remiantis nesuprantama logika aiškinama, kad tokiu siūlymu pagrindinis akcininkas neva bando nurodyti, kaip elgtis „Relvit Ltd.“ valdybai, susirinkimui pasiūlyti alternatyvūs pertvarkos būdai neva tinka tik „Lemax Ltd.“, o be to, nėra aišku kaip siūlomos pertvarkos prisidės prie „Relvit Ltd.“ finansinės situacijos pagerinimo. Vietoje to siūloma, kad tuos klausimus akcininkai Maltoje aptartų „neformaliai“. Priešingu atveju, M. Marcinkevičiaus atstovas grasina kreiptis į teismą ir išvis uždrausti akcininkams svarstyti minėtą klausimą“, – aiškina D.Dominienė.

M.Marcinkevičiaus veiklą N.Numavičiaus pusė vertina kaip kenkimą verslui ir „piktnaudžiavimą teisiniais instrumentais“.

M.Marcinkevičius: nieko čia geranoriško

Savo ruožtu, M.Marcinkevičius tvirtina, jog N.Numavičiaus atstovai ne siūlo bendras išeities paieškas, o bando apeiti teismų barjerus siekiant perkelti „Akropolių“ kontrolę. 

„Jokio geranoriškumo iš pagrindinio akcininko aš nejaučiu. Man kyla pagrįstų įtarimų, kad inicijuojama reorganizacija yra apsimestinė ir yra skirta buldozeriu prastumti „Akropolių“ pardavimo sandorį teismams jį draudžiant. Žinoma, kad kreipsiuosi į teismą, jei manysiu, kad to reikės, ir ginsiu savo teises tol, kol „Relvit Ltd.“ nepradės veikti sąžiningai.

„Relvit Ltd.“ valdyba veikia ne savarankiškai, o tiesiog žodis į žodį kopijuoja jiems atsiųstus pagrindinio akcininko nurodymus. Beje, nuo mano išėjimo 2010 metais bendrovė nepradėjo jokio naujo projekto. Mano žiniomis, iki šiol nėra gautas nė vienas statybų leidimas. Esu pasiruošęs kalbėti apie tvarų verslo vystymą, tačiau akivaizdu, kad šiuo metu visi įmonės resursai skiriami ne „Akropolių“ plėtrai, o naujų schemų rezgimui“, – 15min.lt atsiųstame komentare teigia M.Marcinkevičius.

Verslininkas neslepia abejonantis, jog „Akropolius“ valdanti „Relvit Ltd.“ gali turėti kokių nors finansinių sunkumų.

„Įmonės valdoma „Akropolių“ grupė per metus uždirba per 40 mln. eurų pelno, todėl apie įmonės finansinius sunkumus ir neišvengiamą reorganizaciją negali būti jokių kalbų. Anot įmonės finansinių ataskaitų, praėjusių metų veiklos sąnaudos siekė 39 tūkst. eurų, o palūkanų įmokos – 4 mln. eurų, todėl įmonė turi galybę vidinių resursų pagalba pati išspręsti šią situaciją. Akivaizdų, kad plėtrą stabdo gebėjimų trūkumas, o ne finansinė padėtis", – teigė M.Marcinkevičius.

Primename, jog „VP grupės“ akcininkų konflikte kaltinimų negaili abi pusės. M.Marcinkevičius prabilo apie galimą stambų mokesčių vengimą „VP grupėje“, N.Numavičiaus atstovai neliko skolingi ir metė mažajam akcininkui kaltinimus veikus ne tik prieš grupės interesus, bet ir užsiėmus pramoniniu šnipinėjimu užsienyje. Sykiu abi pusės viena kitai pateikė krūvą milžiniškos vertės ieškinių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius