Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 04 /08:42

Vangus naujos „Lidl“ atidarymas: kasininkai – be darbo, eilės tik prie džinsų ir „triusikėlių“

Panašu, kad psichozė dėl „Lidl“ nuslūgo. Ketvirtadienį nauja parduotuvė sostinės Žemaitės gatvėje atidaryta be triukšmo – eilių nebuvo, kasininkai beveik neturėjo darbo. Į naują prekybos centrą užėję vilniečiai pirko nedaug, populiariausios buvo akcinės prekės, itin didelio susidomėjimo sulaukė pigūs džinsai.

Maždaug 50 metų vyras apsidžiaugė radęs vyriškas trumpikes (3 vnt.) už 4,99 Eur.

„Aš mėgstu, kad man laisviau būtų. Kaip manote, rinktis XXL ar XL dydį?“ – 15min žurnalistės paklausė jis, ir, išgirdęs jį patenkinusį patarimą, maloniai padėkojo.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Atidarymo akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Atidarymo akimirka

Prie drabužių ketvirtadienį susispietė kone didžiausia spūstis. Nedidelė, tiesa, iki dvidešimties žmonių.

Moteris labiausiai domino džinsinės tamprės (8,99 Eur), džinsiniai moteriški šortai – 6,99 Eur, mergaitiški džinsai – 9,99 Eur.

Taip pat tuštėjo moteriškų kelnaičių (2 vnt. už 4,99 Eur) ir kojinių krūvos. Tačiau spūsties, stumdymosi ir eilių, kokias matėme birželį, kai atidarytos pirmosios „Lidl“, ketvirtadienį Žemaitės gatvėje nebuvo – žmonės veikiau padėjo vieni kitiems, persimesdavo keliais žodžiais apie produktų kokybę.

Nepanašu, kad kas nors būtų skubėjęs – žmonės ramiai vaikščiojo tarp lentynų, imdami po vieną kitą prekę, kalbėjo telefonu su artimaisiais ir tarėsi, ar apsimoka įsigyti vieną ar kitą produktą.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Atidarymo akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Atidarymo akimirka

Tarp vyrų daug dėmesio susilaukė įvairūs įrankiai – juos pirko ne tik sau, bet ir, kaip galima spręsti iš telefoninių pokalbių, įgijo ir vienam kitam draugui.

Pustuščiai vežimėliai

„Lidl“ psichozė baigėsi, ir tai yra akivaizdu. Priešingai nei kitais kartais, ketvirtadienį prie „Lidl“ nuo ankstyvo ryto žmonės nebudėjo – į eilę sustojo tik likus maždaug dešimčiai minučių iki atidarymo.

Kai parduotuvės vadovai paskelbė oficialią jos pradžią, žmonės griūdami vienas per kitą į parduotuvę nesupuolė – mandagiai vienas po kito išsirikiavo prie vežimėlių. Ten, nors pirmasis vežimėlis ir buvo užstrigęs, tuo niekas nesipiktino, o padėjo vyresnio amžiaus moteriai pasiimti jai reikalingą vežimėlį.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Atidarymo akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Atidarymo akimirka

Saikingai klientai vaišinosi ir „Lidl“ spurgomis ir karštais gėrimais. Nesunkus rytas, panašu, išaušo ir kasininkams. Veikė visos parduotuvės kasos, ir nė prie vienos jų nebuvo eilės, kai kurie kasininkai dažnai sėdėdavo apskritai tik laukdami klientų, o ne skenuodami prekes.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Atidarymo akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Atidarymo akimirka

Išeinančių iš parduotuvės žmonių vežimėliai toli gražu nebuvo pilni. Kai kurie jų teįsigijo kelias prekes, dalis nešėsi porą maišelių su „Lidl“ produkcija, tačiau masiškai ketvirtadienį Žemaitės „Lidl“ lentynos tikrai nebuvo šluojamos.

Pigių bananų nebėra

Birželį atsidaręs „Lidl“ pirmiausia klientus viliojo pigiais bananais – tuomet jie prekybos tinkle kainavo po 0,66 Eur. Dabar jų kaina jau nebestebina – 0,99 Eur. Taigi panašiai, kaip ir kituose prekybos tinkluose.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Atidarymo akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Atidarymo akimirka

Tačiau yra kitų akcijų. Pavyzdžiui, Žemaitės „Lidl“ prie durų pasitinka su pigiais šprotais – 0,45 Eur už skardinę ir vienkartiniais rankšluosčiais – 0,88 Eur.

Pigūs ir arbūzai – 0,33 Eur/kg. Įprastai jie kainuoja maždaug dvigubai brangiau kituose prekybos tinkluose, panašiai tiek gali pabrangti ir „Lidl“, pasibaigus akcijai. Kilogramas nektarinų – 0,88 Eur.

Nemažai žmonių ketvirtadienį susidomėjo ir mėsos skyriaus akcijomis. Pavyzdžiui, kiaulienos faršu už 0,99 Eur, viščiuko sparneliais už 0,89 Eur, „Pikok“ ženklo pieniškomis dešrelėmis (gamintojas – „Klaipėdos mėsinė“) už 0,59 Eur.

Tarp akcinių pasiūlymų – ir 270 gramų pica už 0,65 Eur. Įprasta kaina – 0,79 Eur.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Atidarymo akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Atidarymo akimirka

Laikas į mokyklą

„Lidl“ jau pasiruošė ir rugsėjo pirmajai – parduotuvėje prasidėjo mokyklinių prekių mugė. Prekiaujama pieštukais, sąsiuviniais, įvairiais bloknotais, skriestuvais, kitomis mokyklai būtinomis prekėmis.

VIDEO: Sostinėje duris atvėrė dar vienas „Lidl“, bet pirkėjų minios nėra

Susidomėjimo sulaukė kuprinės – paprasta moksleiviui tinkanti kuprinė kainuoja 11,99 Eur. Tokią juodą į savo krepšį ketvirtadienį įsidėjo vyresnio amžiaus moteriškė.

Vaikiškos, pirmokams ar dar tik į darželį einantiems vaikams tinkanti kuprinė su įvairiais animacinių filmų herojais kainuoja 5,99 Eur.

Jau 17-a veikiančių parduotuvių

Naujoji „Lidl“ parduotuvė judriame sostinės rajone iškilo buvusios Vilniaus grąžtų gamyklos teritorijoje. Greta bendrovė „Lidl Lietuva“ įrengė automobilių aikštelę, sutvarkė pastato prieigas.

Čia nutiesti pėsčiųjų takai, atsirado ženklinimas neįgaliesiems, apželdinta teritorija, rekonstruoti komunaliniai tinklai, įrengtas naujas šviesoforas ir pėsčiųjų perėja, Žemaitės gatvėje nutiesta autobusų eismo juosta, atnaujinta bei apželdinta apsauginė sienutė ties autobusų stotele.

Žemaitės gatvėje atidaroma „Lidl“ parduotuvė, kurioje sukurta daugiau kaip 50 darbo vietų, yra 17-oji Lietuvoje ir 6-oji Vilniuje.

Po dvi veikia Kaune bei Klaipėdoje, po vieną – Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje ir Mažeikiuose.

VIDEO: Vilniuje senos gamyklos vietoje atidaryta „Lidl“ parduotuvė
VIDEO: „Lidl“ kainos ir asortimentas: palyginkite, kokie produktai pigesni

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius