Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nerijus Numavičius teismui įrodė, kad 30 mln. litų jam nėra didelė suma

Vilniaus apygardos teismas panaikino areštą „VP grupei“ – vienas turtingiausių Lietuvos verslininkų Nerijus Numavičius įrodė, kad 30 mln. litų „nėra didelė suma“.
Nerijus Numavičius
Nerijus Numavičius / „Scanpix“ nuotr.

Vienas turtingiausių Lietuvos verslininkų Nerijus Numavičius teismui sugebėjo įrodyti, kad net pralaimėjęs bylą sugebėtų padengti beveik 30 mln. litų ieškinį, kurį jam pareiškė Floridoje (JAV) gyvenantis brolis Julius Numavičius, antradienį rašo delfi.lt.

Vilniaus apygardos teismas patenkino N.Numavičiaus skundą ir panaikino anksčiau milijonieriui ir vienai didžiausių Lietuvos bendrovių „VP grupė“ pritaikytas laikinąsias apsaugos priemones – areštą turtui, o jam nesant – piniginėms lėšoms už 29 mln. 821 tūkst. litų.

Ši suma, kaip teismui nurodė N.Numavičius, jam nėra didelė.

Delfi.lt žiniomis, milijonierius valdo bendrovės „Leksita“ (buvusi „Vilniaus prekyba“) akcijų, kurių nominali vertė yra daugiau kaip 312 mln. litų.

Be to, N.Numavičiui priklauso beveik 63 proc. bendrovės „Vilniaus prekyba“ (buvusi „Vilniaus prekybos mažmena“), kuri valdo prekybos centrus „Maxima“ ir vaistinių tinklus „Eurovaistinė“, akcijų.

Nors N.Numavičiaus ir „VP grupė“ turtui buvo panaikintas areštas, teismas nesutiko panaikinti laikinųjų apsaugos priemonių, kuriomis areštuotos bendrovių „M.M.M. projektai“, „VP grupė“, „EVA grupė“, „Akso“, „RYT“ ir „Peronas“ akcijos.

Laikinosios apsaugos priemonės buvo pritaikytos, kai į teismą kreipėsi buvęs VP dešimtuko partneris J.Numavičius, prašantis iš „VP grupės“ valdybos pirmininko ir prezidento Nerijaus Numavičiaus priteisti beveik 30 mln. litų bei pripažinti, kad nepagrįstai buvo perleistos akcijos net už 415 mln. litų.

Ieškinyje teismui milijonierius nurodė, kad jo brolis ir „VP grupė“ galimai sudarė apsimestinius sandorius, kai dar 2010-ųjų kovą buvo sudarytos bendrovių, kurių akcijas teismas leido areštuoti, akcijų dovanojimo sutartys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius