Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Okultiniai ritualai vieno Rusijos banko neapsaugojo nuo bankroto grėsmės

Daug metų vienam didžiausių privačių Rusijos bankų „Uralsib“ vadovavęs oligarchas Nikolajus Cvetkovas kažkada tarnavo sovietinėse karinėse oro pajėgose, o vėliau uždirbo milijardus dolerių bankininkystėje. Tačiau galiausiai vyriškis susidomėjo Rusijos okultizmo filosofija, kurią įkūrė guru save vadinantis „Sun Light“. Pastarojo mokymą N.Cvetkovas siekė įdiegti apie 10 tūkstančių kompanijos „Uralsib“ darbuotojų, rašo ft.com.
Ezoteriniai kauliukai ir taro kortos
Ezoteriniai kauliukai ir taro kortos / „Shuterstock“ nuotr.
Temos: 2 Bankas Rusija

Tokios „Sun Light“ knygos kaip „Laimės biblija“ ir „Įvadas į alchemiją“ tapo privaloma mokymo priemone banko darbuotojams. Pastarųjų teigimu, norėdamas apsispręsti, kokius vadybininkus reikia pakelti pareigose arba jiems skirti kitas pareigas, N.Cvetkovas rengdavo seminarus apie dvasinį nušvitimą.

Ilgą laiką verslo analitikai skambino pavojaus varpais, kad N.Cvetkovo ir aukščiausios grandies vadybininkų susidomėjimas ezoterika gali lemti liūdną „Uralsib“ baigtį.

„Visus auditorijoje esančius žmones sustatydavo į eilę, o N.Cvetkovas tarp jų vaikščiodavo norėdamas pajausti energetiką“, – sakė vienas iš buvusių „Uralsib“ darbuotojų.

Ilgą laiką verslo analitikai skambino pavojaus varpais, kad N.Cvetkovo ir aukščiausios grandies vadybininkų susidomėjimas ezoterika gali lemti liūdną „Uralsib“ baigtį.

Vakarų šalims įvedus sankcijas, o naftos kainoms krentant, N.Cvetkovas pradėjo derybas su įvairiais kitais bankais dėl kontrolinio „Uralsib“ akcijų paketo pardavimo.

Jeigu joks privatus investuotojas nenuspręs investuoti į šį banką, jo gelbėjimu teks užsiimti valstybei.

Manoma, kad „Uralsib“ bankrotas galėtų sukelti grandininę reakciją ir lemti kitų bankų griūtį.

Vienas iš derybose dėl „Uralsib“ akcijų įsigijimo dalyvaujančių bankininkų gynė N.Cvetkovo ekstravagantišką asmenybę ir pridūrė, kad šis oligarchas yra socialiai atsakingas žmogus.

Tiesa, jis pridūrė, kad N.Cvetkovo nesugebėjimas atsikratyti blogais dirbančiais banko darbuotojais šią finansinę instituciją padarė gerokai labiau pažeidžiamą krizės metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius