-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžio kraštui atsinaujinti padeda ES parama

Nors jau beveik įpusėjo vasara ir įsibėgėjo atostogų metas, daugelyje Lietuvos regionų nesustoja miestelių ir kaimo vietovių atnaujinimo darbai. Įkuriamos naujos arba sutvarkomos jau esančios rekreacinės zonos, rekonstruojami daugiabučiai ir socialiniai būstai, keliama savivaldybių ir kitų institucijų darbuotojų kvalifikacija. Tai Europos Sąjungos fondų finansuojami projektai.
Renovuotas vaikų darželis „Varpelis“ Rokiškyje.
Renovuotas vaikų darželis „Varpelis“ Rokiškyje. / .

Vidaus reikalų ministerija administruoja 5 Sanglaudos skatinimo veiksmų programos pirmojo prioriteto priemones, kuriomis siekiama sumažinti gyvenimo kokybės atskirtį tarp regionų ir didžiųjų šalies miestų bei Žmogiškųjų išteklių plėtros veiksmų programos ketvirtojo prioriteto 15 priemonių, kuriomis siekiama gerinti žmogiškųjų išteklių, valstybės institucijų valdymą, gerinti viešojo administravimo struktūrą, paslaugų teikimą gyventojams ir verslui. Pagal jas įgyvendinami arba jau įgyvendinti 785 projektai, kuriems skirta 1,2 mlrd. litų, kurių daugiau nei 1 mlrd. litų sudaro ES fondų lėšos.

„Panevėžio regione šiuo metu įgyvendinami 64 projektai, kurių bendra vertė daugiau kaip 65 mln. litų. Viešųjų zonų, pastatų atnaujinimo ar bendruomeninės infrastruktūros gerinimo darbai vyksta visose apskrities savivaldybėse. Kiekvienas toks baigtas projektas keičia miestelių ir kaimų veidą, jie atsinaujina, pagražėja, žmonėms ten patogiau ir saugiau gyventi“, – sako vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis.

Daugiau kaip 1,2 mln. litų Europos Sąjungos fondų lėšų skirta Rokiškio rajone vykdomam socialinio būsto plėtros projektui, kurio metu bus įrengta 16 socialinių būstų 40 asmenų. Taip bus gerinama gyvenimo kokybė, mažės socialinė atskirtis, gyvenimo aplinkos ir kokybės skirtumai tarp šalies pagrindinių miestų ir Rokiškio.

Biržų rajone įgyvendinami 4 patrauklios viešosios aplinkos kūrimo projektai. Jų bendra vertė yra didesnė nei 4,5 mln. litų.  Vienas didžiausių rajone vykdomų projektų – Vabalninko mieste. Jam skirtas daugiau kaip 1,2 mln. litų finansavimas. Iš šios sumos per 1,1 mln. litų sudaro Europos Sąjungos lėšos. Su ES fondų parama bus sutvarkyta Vabalninko centre esanti Žolinės aikštė ir kitos viešosios erdvės pritaikytos bendruomenės šventėms, kultūriniams renginiams, kasdieniam poilsiui bei laisvalaikiui, renovuotas ir modernizuotas Vabalninko kultūros namų pastatas ir jo aplinka...

Panašūs projektai taip pat vykdomi Biržų rajono Nemunėlio Radviliškio miestelyje, Nausėdžių ir Pačeriauškės kaimuose.

Panevėžio pataisos namuose įgyvendinamas dirbančiųjų kvalifikacijos tobulinimo projektas. 114 Panevėžio pataisos namų darbuotojų tiesiogiai dirbančių su nuteistosiomis dalyvauja projekte, kurio metu organizuojami kompleksiniai ir intensyvūs mokymai, pritaikyti būtent šios įstaigos dirbančiųjų specifiniams mokymo poreikiams tenkinti, specifinėms problemoms spręsti. Šie mokymai turėtų padėti išspręsti vidines problemas, keisti elgesį dirbančiųjų su nuteistosiomis moterimis. Projekto vertė daugiau kaip 618 tūkst. litų.

Logotipas/Logotipas
Pavadinimas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius