Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskelbtos geriausios šalies eksporto įmonės ir metų verslininkė – N.Meškauskienė

Penktadienį šventinės ceremonijos metu paskelbtos „Lietuvos eksporto prizu“ apdovanotos labiausiai prie šalies ūkio augimo ir eksporto rodiklių gerinimo praėjusiais metais prisidėjusios Lietuvos įmonės ir jų vadovai.
LPPARA apdovanojimai
LPPARA apdovanojimai / LPPARA nuotr.

Penkioliktą kartą Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos (LPPARA) rengtuose apdovanojimuose taip pat įvertinta bei specialiu prizu apdovanota Lietuvos metų verslininkė/ vadovė. Ja išrinkta bendrovės „Baldai Jums“ pagrindinė akcininkė ir finansų vadovė Nijolė Meškauskienė. Nugalėtojus pasveikino premjeras Algirdas Butkevičius.

Tradiciškai teikiamu „Lietuvos eksporto prizu“ už praėjusių metų pasiekimus šiemet įvertinta pakavimo medžiagų iš polimerinių plėvelių gamybą vykdanti įmonė „Lietpak“, pramoninės biokuro katilinių įrangos projektavimu ir gamyba užsiimanti bei automatizavimo, montavimo, eksploatavimo paslaugas teikianti bendrovė „Enerstena“.

Taip pat durpių gavybos ir substratų gamybos įmonė „Klasmann-Deilmann Šilutė“, Panevėžio bendrovė „SIWood“, gaminanti dailylentes ir vidaus apdailos detales bei Baltijos šalių metalinių vamzdžių apdirbimo rinkos lyderė UAB „Statga“.

Lietuvos kapitalo įmonė UAB „Lietpak“ yra įkūrusi savo atstovybes Švedijoje, Lenkijoje ir Rusijoje, o savo produkciją šiuo metu eksportuoja į 33 pasaulio šalis. Įmonė per praėjusius metus savo eksporto pajamas padidino beveik dešimtadaliu.

LPPARA nuotr./LPPARA apdovanojimai
LPPARA nuotr./LPPARA apdovanojimai

Nuo 2002 metų energetikos rinkoje dirbanti UAB „Enerstena“ šiandien darbus atlieka Lietuvoje, Prancūzijoje, Latvijoje, Lenkijoje, Ukrainoje ir Baltarusijoje. 2014 metais įmonės eksporto pajamos išaugo 28 proc. UAB „Klasmann-Deilmann Šilutė“ savo produkciją realizuoja daugiau nei 80 pasaulio šalių, o eksporto pajamas skaičiuoja dešimtimis milijonų eurų.

Pernai jos augo beveik 10 proc. UAB „SIWood“ eksportuoja 99 proc. savo produkcijos. Didžioji dalis jos iškeliauja į Norvegiją ir Švediją. Įmonės eksporto apimtys per pastaruosius 5 metus išaugo daugiau nei 60 proc. JAV, Skandinavijos ir Beniliukso šalių rinkose įsitvirtinusi UAB „Statga“ savo eksporto pajamas per praėjusius metus padidino daugiau nei 22 mln. eurų.

„Lietuva gali pasigirti turinti tikrai daug sėkmingai veikiančių ir savo gaminių bei paslaugų kokybe klientų pasitikėjimą vidaus ir išorinėse rinkose užsitarnavusių įmonių. Šios bendrovės ne visuomet plačiai matomos visuomenėje, tačiau jų indėlis auginant šalies ekonomiką, didinant vidaus produktą, papildant valstybės iždą ir kuriant darbo vietas yra išties didžiulis.

Šiandienos globaliame pasaulyje tik sėkmingai eksportuojančios valstybės gali sukurti tvirtos ekonomikos pagrindus ir gerovę savo piliečiams, todėl džiugu, kad būdama maža šalimi, sumanių ir ambicingų verslininkų dėka, Lietuva geba savo gaminiais ir paslaugomis sėkmingai konkuruoti tarptautinėje arenoje. „Lietuvos eksporto prizas“ yra garbingas įmonių įvertinimas, jų pasiekimų įprasminimas bei paskata siekti dar geresnių rezultatų“, – sako LPPARA prezidentas Šarūnas Kliokys.

Anot Š.Kliokio, labai sveikintinas yra ir vis didesnis moterų indėlis į Lietuvos verslo plėtrą. Siekdama skatinti aktyvesnį moterų dalyvavimą versle LPPARA nuo 2002 metų steigia „Lietuvos metų verslininkės/ vadovės“ apdovanojimą.

Šiemet šis apdovanojimas iškeliavo į Jonavą. Čia veikiančios baldų gamybos įmonės „Baldai Jums“ pagrindinė akcininkė ir finansų vadovė Nijolė Meškauskienė padėjo įmonei per praėjusius metus daugiau nei penktadaliu padidinti bendrovės eksporto apimtis ir beveik tiek pat pagerinti bendrųjų pajamų rodiklius. Renkant metų verslininkę/vadovę vertinama aktyvi moterų veikla, išskirtiniai pasiekimai ir iniciatyvos versle.

Apdovanojimų ceremonijos, kurioje dalyvavo Vyriausybės ir Seimo atstovai, metu už svarų indėlį stiprinant šalies ūkį sidabrinėmis „Darbo žvaigždėmis“ taip pat įvertinti penki nusipelnę šalies regionų verslininkai, kurie labiausiai prisidėjo prie verslo sąlygų gerinimo.

Šis apdovanojimas įteiktas porolono ruošinių gamyba užsiimančios ir produkciją į 23 šalis eksportuojančios bendrovės „Vita Baltic International“ generaliniam direktoriui Vladislavui Gunevičiui, taip pat į naująjį cechą Utenoje beveik 3 mln. eurų praėjusiais metais investavusios UAB „Baltijos polistirenas“ prezidentui Kęstučiui Dagiliui.

Sidabrinė „Darbo žvaigždė“ taip pat atiteko krakmolą popieriaus, kartono ir maisto pramonei gaminančios AB „Amilina“ valdybos pirmininkui Dr. Danui Tvarijonavičiui. Taip pat pagerbtas ir 11 įmonių valdančio holdingo kompanijos UAB „Kamineros grupė“ įkūrėjas, vadovas ir savininkas Arūnas Tuma. Paskutinis „Darbo žvaigždės“ apdovanojimas įteiktas ekologinio žemės ūkio ir investicijų įmonių grupės AB „Agrowill Group“ valdybos pirmininkui Kęstučiui Juščiui.

Prekybos, pramonės ir amatų rūmus Lietuvoje vienijanti LPPARA yra Europos pramonės ir prekybos rūmų asociacijos („Eurochambres") bei Baltijos šalių prekybos ir pramonės rūmų asociacijos narė. LPPARA yra savanoriška, Prekybos, pramonės ir amatų rūmus vienijanti, Rūmų interesams atstovaujanti organizacija. Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmai veikia penkiuose miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius