-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pigu.lt – kamuoliai su rusišku užrašu: sulaukė ironijos ir pasipiktinimo socialiniuose tinkluose

Internetinėje parduotuvėje „Pigu.lt“ pasirodė kamuoliai, sulaukę pasipiktinimo socialiniuose tinkluose, – ant jų buvo rusiški užrašai, šios valstybės simboliai. Po kilusios kritikos prekės pašalintos.
Kamuoliai Pigu.lt elektroninėje parduotuvėje
Kamuoliai Pigu.lt elektroninėje parduotuvėje / 15min montažas

Į šias prekes dėmesį atkreipė žinomi žmonės socialiniuose tinkluose. Pigu.lt platformoje, kuri vadinama prekybos centru internete, prekiauja tūkstančiai skirtingų pardavėjų, dirbančių Lietuvos, Latvijos ir Estijos ir Suomijos rinkose. Jie patys talpina įvairias prekes. Šiuo atveju kritikos strėlių sulaukusią prekę į Pigu.lt prekyvietę įkėlė įmonė „Artodelfas“, valdanti internetinę parduotuvę „Sportsman“. Įmonė prekiauja garsių pasaulio firmų sporto bei laisvalaikio prekėmis. Vilkaviškyje registruotos įmonės vadovas – Artūras Blauzdžiūnas.

15min bandė susisiekti su juo telefonu, tačiau adresatas buvo nepasiekiamas.

Kodėl šios įmonės įkeltai prekei nebuvo užkirstas kelias patekti į eterį? Pigu.lt atstovas paaiškino, kad kamuoliai prekyboje atsidūrė nesuveikus už tokių prekių kontrolę atsakingiems algoritmams.

Scenaristas Jonas Banys socialiniame tinkle „Facebook“ ironiškai rašė, kad kitoms Kalėdoms Pigu.lt pasiūlys platų pasirinkimą aliejumi tapytų Putino portretų ir žemėlapių, kuriuose, kaip ir pridera, Baltijos šalys vaizduojamos jau sugrįžusios į svetingą motinos Rusijos glėbį.

„Taip pat bus galima įsigyti kompiuterinį simuliatorių „Kijevo sunaikinimas“, kuriame bus galima išbandyti visą paletę masinio naikinimo ginklų, pradedant dujomis ir baigiant petarda nuklerova. Nuo naujų metų Pigu.lt jau priims atsiskaitymus rubliais, bet iš nužu****tų ukrainiečių senolių išrautais auksiniais dantimis. Bravo, Pigu.lt“, – rašė J.Banys.

Jam antrino ir visuomenininkas Valdas Bartkevičius, teigdamas, kad „o taip „partneriai“ pakiša kiaulę prekybos platformai Pigu.lt“.

„Jau susisiekiau, automatizacija ne visada padeda sutaupyti, o šioje vietoje kenkia visos įmonės reputacijai“, – pastebėjo J.Bartkevičius.

J.Banys vėliau pranešė gavęs patvirtinimą, kad Pigu.lt išėmė prekę iš prekybos.

„Pagarba, kad <...> garbingai prisiėmė visą atsakomybę. Užskaitau, kaip sektiną komunikacijos pavyzdį <...>“. – teigė J.Banys.

Pigu.lt: tokių prekių netoleruojame

„Pigu.lt“ komunikacijos vadovas Nerijus Mikalajūnas 15min tikino, kad tokių prekių atžvilgiu laikosi nulinės tolerancijos politikos – vos jas pastebėję nedelsiant šalina.

„Jūsų minėti kamuoliai jau pašalinti iš prekybos. Labai apmaudu ir gėda, bet pražiūrėjome jų patalpinimą mūsų „Marketplace“ – nesuveikė už tokių prekių nepatekimą į prekybą atsakingi algoritmai. Nuo pat pirmos rusijos karo Ukrainoje dienos savo platformoje uždraudėme prekybą rusijoje ir baltarusijoje pagamintomis prekėmis, nuosekliai remiame Ukrainos kovą su agresoriais ir netoleruojame jokių šalims agresorėms palankių produktų mūsų prekybos platformoje, o tą nedaugelį, kurie sugeba praslysti nepastebėti – nedelsiant šaliname iš prekybos“, – komentavo N.Mikalajūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius