Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 14

Po pirkėjos ir rusakalbės pardavėjos ginčo „Iki“ parduotuvėje – tyrimas dėl priekabiavimo

15min aprašius atvejį, kai pirkėjai „Iki“ parduotuvėje paprašius su ja bendrauti valstybine – lietuvių kalba, ji esą išgirdo rusiškus keiksmažodžius, sureagavo Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba. Institucija pradėjo tyrimą dėl priekabiavimo kalbos pagrindu.
IKI parduotuvė
IKI parduotuvė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Teigia išgirdusi rusiškus keiksmažodžius

Priminsime, kad 15min skaitytoja Danutė pasidalijo savo patirtimi – nemaloniu incidentu „IKI“ parduotuvėje, esančioje Vilniuje, Geležinio Vilko g.

„Norėdama sumokėti už prekes grynaisiais pinigais, paklausiau savitarnoje dirbančios pardavėjos Larysos, kur tai galiu padaryti. Ji man parodė į kasas. Aš pasakiau, kad ten nėra nė vieno darbuotojo. Į tai man pardavėja rusiškai liepė palaukti. Paklausiau, kodėl ji su manimi kalba rusiškai, aš noriu būti aptarnauta valstybine kalba. Pardavėja labai supyko ir ėmė mane koneveikti rusų kalba, pavartodama ir nenorminę leksiką s**a. Kitos pardavėjos pareikalavau pakviesti parduotuvės vadovę, o pastaroji pareiškė, kad ji savo darbuotoją gins, nes ji gerai dirba. Į mano pastabą, kad aš turiu konstitucinę teisę būti aptarnauta valstybine kalba, vadovė atsakė, jog tokios teisės aš neturiu“, – 15min pasakojo Danutė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius