-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiro Putino taikinys – dar 200 „McDonald's“ restoranų

Ronaldas McDonaldas atsidūrė kryžminėje ugnyje tarp Maskvos ir Vašingtono. Daugiau kaip 200 „McDonald's“ restoranų Rusijoje (iš viso Rusijoje jų yra 440) yra atliekami patikrinimai. Jau 9 restoranai Rusijoje buvo uždaryti, praneša „Business Week“.
Maskvoje uždarytas „McDonald's“ restoranas
Maskvoje uždarytas „McDonald's“ restoranas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„McDonald's“ tinklo tikrinimas yra traktuojamas kaip Kremliaus kerštas už Vakarų sankcijas Rusijai. Kremlius sveikatos ir maisto saugumo klausimą dažnai naudoja kaip politinį instrumentą, sakė Nonna Crane, „Chadbourne & Parke“ teisininkė. Rusija 2006 metais uždraudė vyno ir mineralinio vandens importą iš Gruzijos.

Rusijoje „McDonald's“ yra populiarus restoranų tinklas nuo 1990-ųjų, kai tik buvo atidaryta pirmoji užkandinė. Bendrovė neatskleidžia pajamų konkrečioje valstybėje, tačiau rinkos tyrimų grupė „Euromonitor“ skaičiuoja, kad „McDonald's“ pardavimai Rusijoje pernai galėjo siekti 2,2 mlrd. dolerių – apie 8 proc. visų pardavimų.

„McDonald's“ ryšiai su Kremliumi dar vasarį buvo geri, įmonė buvo oficiali Sočio olimpinių žaidynių rėmėja. Tačiau jau rugpjūtį buvo uždarytas didžiausias tinklo restoranas Puškino skvere dėl neva sanitarinių pažeidimų.

„McDonald's“ praneša, kad šiuo metu yra uždaryti 9 restoranai. „Mes nesutinkame su teismo sprendimu, ruošiamės apeliacijai“, – pranešė bendrovė.

Kaip toli eis Kremlius? JAV kompanija ne kažką galėtų padaryti net ir tuo atveju, jeigu Kremlius pradėtų masiškai uždarinėti restoranus. Kita vertus, dėl to darbo netektų 37 tūkst. Rusijos  žmonių, taip pat kentėtų vietos ūkininkai, tiekiantys žaliavas bendrovei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius