Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Rokiškio sūrio“sūrių vis dar galima rasti Rusijos parduotuvių lentynose

15min.lt skaitytojas Mindaugas M. sekmadienį Maskvos „Billa“ tinklo parduotuvėje įsigijo „Rokiškio sūrio“ gabalėlį, nors Rusija mūsų pieno produktams taiko embargą, taigi teoriškai Rusijos parduotuvės Lietuvoje pagamintos pieno produkcijos pardavinėti negali.
„Rokiškio sūris“ Maskvos parduotuvėje
„Rokiškio sūris“ Maskvos parduotuvėje

„Ar Rusija atšaukė pieno produktų embargą? Šiandien nusipirkau lietuviško sūrio Maskvoje, „BILLA“ tinklo parduotuvėje!“ – sekmadienį 15min.lt parašė skaitytojas.

Europos Sąjunga, taigi ir Lietuva, Rusijai savo sankcijų neatšaukė, o pastaroji savo ruožtu vis dar taiko įvairių maisto produktų, tarp jų – ir pieno, embargą, todėl teoriškai Maskvos parduotuvėse nei „Rokiškio sūrio“, nei kitokios mūsų pieno perdirbėjų produkcijos būti negali.

Tad kaip „Rokiškio sūrio“ gabalėlis, kurį įsigijo Mindaugas M., atsidūrė ant Maskvos parduotuvės lentynos?

Įmonės tai nenustebino

„Rokiškio sūrio“ atstovų žinia, kad jų produkcija guli Rusijos parduotuvių lentynose, nors jie jos ir nebeeksportuoja į Rusiją, nenustebino.

Prekės gali būti pardavinėjamos, jeigu jos pasiekė Rusiją iki jai įvedant embargą, tai yra iki praėjusių metų rugpjūčio.

„Rokiškio sūrio“ kietojo sūrio, kuris matomas 15min.lt skaitytojo nuotraukoje, realizacijos terminas yra dveji metai. O, kaip portalą informavo bendrovė, nuo 2014 metų iki embargo paskelbimo „Rokiškio sūris“ į Rusiją eksportavo per 4 tūkst. tonų kietojo sūrio, todėl nenuostabu, kad jis vis dar guli kai kurių parduotuvių lentynose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius