-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos žiniasklaida: „Rosatom“ padalinio vadovas pervedinėjo „otkatus“ į Lietuvos bankus

JAV už pinigų plovimą teisiamas Rusijos valstybinės branduolinės energetikos korporacijos „Rosatom“ padalinio vadovas Vadimas Mikerinas pervedinėjo neteisėtus atlygius į bankus Lietuvoje, rašo Rusijos naujienų agentūra „RIA Novosti“.
„Rosatom“ branduoliniai reaktoriai parodoje Maskvoje
„Rosatom“ branduoliniai reaktoriai parodoje Maskvoje / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Jos duomenimis, „Rosatom“ padalinio „Techsnabeksport“ antrinės įmonės JAV „Tanem“ vadovas V.Mikerinas Medilando valstijos federaliniame teisme pripažino jam pateiktus kaltinimus dėl dalyvavimo legalizuojant neteisėtai įgytas pajamas. V.Mikerinui gresia penkerių metų laisvės atėmimo bausmė ir beveik 2,5 mln. JAV dolerių dydžio finansinės pretenzijos.

„Rosatom“ urano tiekimo branduolinėms jėgainėms sandorių Jungtinėse Valstijose skaidrumas buvo pradėtas tirti 2007 metais. V.Mikerinui pateikti kaltinimai gavus „otkatų“ už 1,6 mln. dolerių. Tyrimo duomenimis, šie pinigai buvo pervesti į sąskaitas Kipro, Šveicarijos ir Lietuvos bankuose.

Pagal bylos tyrėjus, V.Mikerinas gali būti tik grandis plataus masto pinigų schemoje, kurioje dalyvauja ir kiti „Rosatom“ pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius