-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Samsung Electronics“ pelnas susitraukė 60 proc.

Didžiausia pasaulyje televizorių ir išmaniųjų telefonų gamintoja „Samsung Electronics“ pristatė savo preliminarius praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus. Itin didelė konkurencija, ypač išmaniųjų telefonų rinkoje, lėmė, jog smuktelėjo tiek šios bendrovės pajamos, tiek veiklos pelnas, be to, veiklos rezultatai buvo prastesni, nei tikėtasi.
„Samsung“ planšetinis kompiuteris „Galaxy Tab 7.7“
„Samsung“ planšetinis kompiuteris „Galaxy Tab 7.7“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Per trečią šių metų ketvirtį kompanijos iš Pietų Korėjos pajamos sudarė 47 trilijonus vonų, kai rinkoje laukta, jog jos sieks vidutiniškai 50,3 trilijono vonų. Palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, „Samsung Electronics“ pajamos susitraukė kiek daugiau nei penktadaliu, o lyginant su ankstesniu ketvirčiu, jos smuko 10,22 procento.

Bendrovė taip pat pranešė ir apie pastebimai sumažėjusį veiklos pelną. Per trečią šių metų ketvirtį jis siekė vos 4,1 trilijono vonų (3,8 mlrd. dolerių), kas, palyginus su praėjusių metų trečiuoju ketvirčiu, buvo apie 60 procentų mažiau. Tuo tarpu lyginant su antruoju šių metų ketvirčiu, „Samsung Electronics“ veiklos pelnas smuko 43 procentais. Trečio ketvirčio pelnas krito labiausiai nuo pat 2009 metų.

Analitikai prognozavo, jog šios bendrovės ketvirčio veiklos pelnas sudarys vidutiniškai 5,6 trilijonus vonų.

Po pirmų trijų šių metų ketvirčių kompanijos pajamos sudaro 153,03 trilijono vonų, o veiklos pelnas siekia 19,78 trilijono vonų. Palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, pajamos smuko apie 10  procentų, o veiklos pelnas krito 30,5 procento.

Nuo šių metų pradžios „Samsung Electronics“ akcijos atpigo per 15 procentų, o per pastaruosius vienerius metus jų kaina susitraukė 18,25 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius