-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saugus seifas nuims galvos skausmą prieš šventes

Daugelis bet kurios pasaulio šalies gyventojų, paklausti, ką labiausiai vertina, neabejodami pasakys – saugumą. Lietuvos policijos suvestinės ir pakartotiniai įspėjimai vis primena išlikti budriems – finansiniu sukmečiu padaugėjo vagysčių ir plėšimų. Tad kur kas ramesne širdimi užrakinsite namų duris, žinodami, kad svarbiausi jūsų daiktai saugūs.
Seifas
Seifas / „Eurospynos“ nuotr.
Temos: 1 Straipsnis

Kas galėtų ginčytis – turint brangų daiktą ypač nemalonu jį prarasti, o juk nereikalingų pinigų nebūna. Vagišių taikyklyje visuomet atsiduria vertingi daiktai – dokumentai, pinigai, papuošalai bei juvelyriniai dirbiniai, kitos brangenybės.

Vagys aplankyti gali bet ką

Seifas jau seniai yra nebe prabangos daiktas, rodomas tik turtuolių filmuose, bet būtinybė. Mikliai dirbant apsukriems vagišiams, lietuviai kas mėnesį praranda turto už milijonus litų. O dar kiek sveikatos jiems sugadina patirtas stresas. Vagysčių 2009 metais priskaičiuojama apie 39 tūkst. Tai – daugiau kaip 100 per dieną. Žinoma, ši statistika apima ir vagystes gatvėje, iš automobilių, tačiau vagystės iš butų ir namų sudaro nemenką šio „šimtuko“ dalį.

„Vilniuje antradienį apiplėštas butas. Jo šeimininkas patyrė per 160 tūkst. Lt nuostolį“, „Gargžduose vagys rado ir išsinešė name laikytas santaupas. Pavogta 44 tūkst. 650 Lt“, „Vilniuje, Salininkų gatvėje iš namo išlaužus terasos duris pavogtas nešiojamasis kompiuteris, juvelyriniai dirbiniai bei nepritvirtintas seifas, kuriame buvo 20,6 tūkst Lt, 5 tūkst. eurų ir 200 Didžiosios Britanijos svarų sterlingų. Iš viso nuostolis siekis 38 tūkst. Lt“, – tokios žinios mirgėte mirga naujienų portaluose ir laikraščių puslapiuose. Žinoma, svarbu, kad seifas netaptu tik griozdu – masalu vagims, mat jie puikiai žino, kad juose dažniausiai laikomi vertingi daiktai. Tam būtina įsigyti kokybišką, sertifikuotą seifą, kurių prekyba užsiima specializuotos įmonės.

Dovanokite saugumą

Kiek kainuoja ramybė? Veikiausiai, brangiai. Nors šarvuotas seifas ir nėra 100 proc. garantija, kad vagys tikrai aplenks jūsų namų duris, neabejotinas seifų privalumas – nuostoliai bus gerokai mažesni.
 
Seife galite patogiai laikyti vertybinius popierius, nuosavybės ir kitus dokumentus, juvelyrinius dirbinius, draudimo polisus, retus pašto ženklus arba monetas, meno kūrinius, atsarginius buto arba automobilio raktus, grynuosius pinigus, jei dėl įvairių priežasčių nenorite turėti sąskaitos banke.

Lietuvoje prekiaujama sertifikuotais ir nesertifikuotais buitiniais bei stacionariais seifais. Sertifikuoti seifai, nors ir brangesni, yra kur kas patikimesni. Pavyzdžiui, kaip sakė bendrovės „Eurospynos“ atstovai, svarbu atsižvelgti į individualius kliento poreikius – pasiūlyti tinkamą kainos, kokybės, saugumo bei priešgaisringumo santykį. Norintiems seife laikyti itin brangius daiktus siūlomas platus seifų su aukščiausiais saugumo sertifikatais pasirinkimas. Tiems, kurie nenorėtų papildyti namų interjero „metaline dėže“, siūlomi seifai su medžio apdaila arba gaminti iš specialaus stiklo.

Svarbą suvokia ir lietuviai

Augant Lietuvos gyventojų sąmoningumui ir susirūpinimui savo pačių ir savo daiktų saugumu, vis daugiau žmonių nutaria apdrausti ne tik namus, bet ir pavienes vertybes.  Tiesa, svarbu žinoti, kad už ne seife laikomus daiktus galite gauti tik labai ribotą draudimo išmoką. Pavyzdžiui, didžiosios Lietuvos draudimo bendrovės siūlo maksimalią bendrą  3 tūkst. Lt draudimo sumą už juvelyrikos dirbinius, laikomus ne specialioje saugumą užtikrinančioje talpoje.

Kaip brangų daiktą apdrausti pagal tikrąją jo vertę? Įsirengti sertifikuotą seifą, turintį sertifikuotus užraktus, ar kitą saugumą užtikrinančią talpą. Renkantis seifą sau, artimiesiems ar įmonei, svarbu pagal pasirinkti tinkamą seifą, jo dydį, apsaugos stiprumą, rakinimo būdą, o apie reikiamą sertifikatą visuomet noriai papasakos seifais prekiaujančių įmonių atstovai.

Vakarų šalyse seifas yra praktiškai kiekvienuose namuose. Maža to, kad vagystės iš seifo atveju draudikai padengia vertybių praradimo nuostolius, bet ir norinčių išlaužti seifą gerokai mažiau nei siekiančių paimti „lengvus“ pinigus iš neapsaugotos kiaulės–taupyklės. Kiekvienas turime ką saugoti, tad Lietuvoje vis plačiau prigyja tendencija laikyti vertingiausius daiktus seifuose.

Pavadinimas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius