-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

SEB pensijų fondai į Baltijos regiono įmones investuoja 56 mln. litų

„SEB investicijų valdymas“, pradėjusi bendradarbiauti su privataus ir rizikos kapitalo fondų valdytoja „BaltCap“, per fondą „BaltCap Private Equity Fund II“ (BPEF II) į pažangias Baltijos regiono bendroves investuoja 19,3 mln. litų (5,6 mln. eurų) pensijų fondų lėšų. Dar 17,5 mln. litų (5,06 mln. eurų) investuojama iš Latvijos, 19,7 mln. litų (5,7 mln. eurų) – Estijos SEB pensijų fondų turto. Iš viso į fondą BPEF II bus investuojami 56 mln. litų (16,26 mln. eurų).
Verslininkas
Kiaulė taupyklė / „Shuterstock“ nuotr.

„Investuodami į pažangias bendroves turinčias daug galimybių augti ir plėsti savo veiklą, mes norime užtikrinti palankesnį investicijų grąžos ir rizikos santykį mūsų investuotojams ir paskatinti Baltijos regiono ekonominį augimą,“ – sako „SEB investicijų valdymas“ generalinis direktorius Virgilijus Mirkės.

Fondas BPEF II kapitalą investuos vadovaudamasis investavimo ir plėtros strategija (angl. buy and build). Investuodamas į bendroves nuo 17,3 mln. iki 34,5 mln. litų (nuo 5 iki 10 mln. eurų) fondas sieks įsigyti kontrolinius įmonių akcijų paketus. „BaltCap“ veikia kaip aktyvi investuotoja vidutiniam laikotarpiui.

Investuodamas į bendroves nuo 17,3 mln. iki 34,5 mln. litų (nuo 5 iki 10 mln. eurų) fondas sieks įsigyti kontrolinius įmonių akcijų paketus.

Šiuo metu bendros investicijos į fondą BPEF II yra 281,4 mln. litų (81,5 mln. eurų). Į fondą BPEF II jau yra investavę visi didžiausi Baltijos šalių pensijų fondų valdytojai („Swedbank“ grupės bendrovės, valdančios pensijų fondus Baltijos šalyse, turto valdymo įmonė AS „LHV Varahaldus“ ir UAB „Danske Capital investicijų valdymas“), taip pat Europos investicijų fondas, Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas, UAB „Investicijų ir verslo garantijos“.

BPEF II valdo 75 proc. vienos didžiausių atliekų tvarkymo bendrovės Lietuvoje UAB „Ecoservice“ akcijų. „BaltCap“ taip pat yra investavusi į didžiausią transporto infrastruktūros inžinerijos įmonių grupę Lietuvoje „Kelprojektas“, sporto klubų tinklą „Impuls“, kavinių tinklą „Coffee Inn“ ir kitas sėkmingas Lietuvos bendroves.

„SEB investicijų valdymas“ Lietuvos rinkoje iki šiol yra investavusi 195,1 mln. litų (56,5 mln. eurų) valdomų pensijų fondų turto. Kartu su šia investicija į Baltijos šalių regioną jau bus investuota 949,5 mln. litų (275 mln. eurų) SEB grupės bendrovių valdomų antros ir trečios pakopos pensijų fondų turto Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje.

UAB „SEB investicijų valdymas“ Lietuvoje klientams siūlo tris antros pakopos ir du trečios pakopos pensijų kaupimo fondus. Šiuo metu lėšas ateičiai juose kaupia daugiau kaip 250 tūkst. žmonių. Bendras UAB „SEB investicijų valdymas“ valdomų pensijų fondų turtas Lietuvoje yra 1,7 mlrd. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius