Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaitytojo skundas: „Kodėl Dainų šventėje prekiaujama be kasos aparatų ir leidžiama pardavinėti alkoholį?“

Vilniaus Vingio parke vykstant Dainų šventės renginiams jų dalyviams ir žiūrovams siūloma atsigaivinti gaiviaisiais gėrimasi, užkąsti, paskanauti ledų ar išlenkti alaus bokalą. Į 15min.lt redakciją paskambinęs skaitytojas piktinosi, kad už maistą ir gėrimus leidžiama atsiskaityti tik grynaisiais, fiskaliniai čekiai neišduodami, o pardavėjai net neturi kasos aparatų?
Ansamblių vakaro „Krantai Nemunėlio“ repeticija Kalnų parke
Ansamblių vakaro „Krantai Nemunėlio“ repeticija Kalnų parke / Martyno Siruso/Žmonės.lt nuotr.

Pasak Valstybinės mokesčių inspekcijos specialistų, jokio kriminalo čia nėra.

Iš tiesų Dainų šventės renginiuose prekiaujantys verslininkai kasos aparatų neturi, tačiau kaip 15min.lt informavo Valstybinės mokesčių inspekcijos specialistai, jokio kriminalo čia nėra. Tokiems renginiams galioja specialios taisyklės ir leidimų išdavimo tvarka, kuomet verslininkai iš anksto sumoką sutartą sumą už galimybę prekiauti, nuo kurios ir sumokami mokesčiai. Ar leidimas atsipirks priklauso nuo verslininko darbo ir sėkmės.

Tą patį 15min.lt patvirtino Dainų šventę organizuojančio Lietuvos liaudies kultūros centro direktorius Saulius Liausa. Pasak jo, centras surengė konkursą ir pardavė leidimus prekiauti šventinių renginių metu. Prekybos tvarką ir tai, kaip verslininkai laikosi sutartyse numatytų sąlygų prižiūri Vilniaus savivaldybės įgalioti darbuotojai.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Pristatyti pagrindiniai Dainų šventės akcentai
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./ Lietuvos liaudies kultūros centro direktorius Saulius Liausa

Prekiautojams galioja griežtos taisyklės – pavyzdžiui, užtikrinti estetišką paviljonų išvaizdą, netransliuoti muzikos, su centro specialistais suderinti reklamines iškabas. Parduodamo maisto patiekalų pasiūloje pageidautina bent 4 populiarių virtuvių patiekalų, tame tarpe ir sveikos mitybos patiekalų.

15min.lt sulaukė ir skaitytojų klausimų, ar dera Dainų šventės metu prekiauti alkoholiniais gėrimais. Prekybos taisyklėse numatyta, kad alkoholiu buvo draudžiama prekiauti liepos 1-4 dienomis penkiuose Vilniaus miesto stadionuose vykusiuose renginiuose.

Rinaldo Lazicko nuotr./Šokių diena
Rinaldo Lazicko nuotr./Šokių diena

Vingio parke prekiauti natūralios fermentacijos alkoholiniais gėrimais, kurių tūrinė etilo alkoholio koncentracija neviršija 6 procentų, galima. Žinoma, alkoholis parduodamas tik pilnamečiams asmenims. Įstatymų laikymąsi užtikrina ne tik miesto savivaldybės įgalioti darbuotojai, bet ir sustiprintos policijos pajėgos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius