Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sunkumų Latvijoje turinti „Čili holdings“ pertvarko veiklos modelį

Rygos teismui nutraukus daugiau nei 0,5 mln. eurų skolų turinčios bendrovės „Čilija Pizza“, Latvijoje valdančios restoranų tinklą „Čili pica“, teisinės apsaugos procesą, tinklo valdytojos „Čili holdings“ vadovas Jonas Karosas tikina, kad teismo sprendimas jokių pasekmių nei visai grupei, nei verslui Lietuvoje neturės. Pasak jo, veikla Latvijoje toliau bus tęsiama, tačiau tai daryti numatoma franšizės pagrindu.
„Čili pizza“
„Čili pizza“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Tai tik teisinis procesas. Aktyviai patys vertiname veiklos perėjimo į franšizę galimybes, nes tikslas - pereiti prie franšizinio modelio, ką ir esame komunikavę anksčiau“, – BNS sakė J.Karosas.

Anot jo, Latvijoje jau dabar 11 iš 20 restoranų veikia franšizės pagrindu, jie priklauso vietos verslininkams.

„Tikslas šio proceso – kad ir likę 9 mūsų restoranai, kurie priklauso mums, pereitų į franšizininkų rankas, o mes jiems ir toliau teiktume pagalbą su IT, marketingu, prekių tiekimu – centralizuotai iš Lietuvos“, – aiškino J.Karosas.

„Čilija Pizza“ teisinės apsaugos procesas nutrauktas, daugumai kreditorių nepritarus jo priemonių planui, rodo Latvijos nemokumo registro informacija. Procesas pradėtas vasario 7-ąją, suteikus bendrovei du mėnesius laiko parengti priemonių planą ir suderinti jį su kreditoriais, o balandį šis terminas buvo pratęstas dar mėnesiui.

Latvijos įmonių registro duomenimis, „Čilija Pizza“ mokesčių skolos vasario 7-ąją siekė 269 tūkst. eurų, o gegužės 7-ąją – 547 tūkst. eurų.

Latvijos valstybės pajamų tarnyba „Čilija Pizza“ proceso metu užblokavo bendrovės sąskaitas bankuose ir nusprendė išieškoti skolas. Bendrovė tokį sprendimą apskundė teismui.

Latvijos „Čilija Pizza“ 2018 ir 2019 metų finansiniai rezultatai nebuvo skelbti, o 2017 metais jos nuostoliai išaugo 65,7 proc. iki 263 tūkst. eurų, apyvartai sumažėjus 3 proc. iki 6,924 mln. eurų.

Lietuvos „Čili Holdings“ vienintelė akcininkė yra tinklo įkūrėjo Lino Tado Karoso bendrovė „LTk Capital“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius