Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Swedbank“ atiteks apie 120 tūkst. „Danske“ klientų, sutarčių sąlygos nesikeis

„Danske Bank“ pasirašė sutartis su „Swedbank“ padaliniais Lietuvoje ir Latvijoje dėl mažmeninės bankininkystės verslo pardavimo. Tai reiškia, kad „Danske“ klientų sutartys dėl mokėjimo kortelių, paskolų, indėlių ir pan. atiteks „Swedbank“. Tai pajus apie 120 tūkst. klientų Lietuvoje ir 7 tūkst. Latvijoje.
Swedbank
Swedbank / Toomas Huik / Postimees.ru

„Dabar bus kreiptasi į Konkurencijos tarybą leidimo. Tai gali užtrukti kelis mėnesius. Po to, kai bus gautas leidimas, atitinkamai pagal jį bus informuojami klientai ir vykdomas perdavimas. Jis gali užtrukti iki kitų metų pirmojo ketvirčio pabaigos“, – aiškino „Danske“ banko atstovas Valdas Lopeta.

Pasak jo, banko klientų sutarčių sąlygos išliks tokios pačios. 

„Sutarta, kad klientams niekas nesikeis. Kiekvienas bus informuotas, bus pakankamai laiko tam migravimui, kad klientai spėtų atlikti visus reikiamus veiksmus“, – aiškino V.Lopeta.

Pasak jo, kol kas banko klientams nieko nereikia daryti – kai Konkurencijos taryba išduos leidimą verslo pardavimui, tuomet „Danske“ klientai ir bus informuoti apie tai, ko reikia imtis, pereinant į „Swedbank“.

Tą patvirtino ir Dovilė Grigienė, „Swedbank“ Lietuvoje vadovė.

„Paskolų ir indėlių palūkanų normos išliks tokios pat, kokios numatytos sutartyse. „Swedbank“ taip pat numato pateikti „Danske“ banko klientams individualų pasiūlymą, kuris leistų kasdienėmis banko paslaugomis naudotis palankiomis sąlygomis“, – 15min.lt sakė ji.

Gavus leidimą visi klientai bus informuoti asmeniškai – laiškais, el. laiškais, interneto banko žinutėmis.

„Informacijos jie taip pat galės rasti abiejų bankų interneto svetainėse. Po oficialaus informavimo ypatingas dėmesys bus skiriamas klientų konsultavimui banko padaliniuose ir telefonu – banko specialistai bus pasiruošę atsakyti į visus klausimus ir suteikti visą reikiamą pagalbą, kad paslaugų perkėlimas būtų sklandus ir patogus“, – aiškino D.Grigienė.

S.Kropą nuliūdino

Lietuvos bankų asociacijos prezidentas Stasys Kropas nuliūdo išgirdęs, kad „Danske“ bankas nebeaptarnaus mažmeninės bankininkystės klientų.

„Aš nusivylęs, kad tai vyksta. Tas bankas buvo kitoks, nei daugelis. Jis buvo orientuotas daugiau į naujoves, į IT, į danišką kultūrą, daniškus produktus, vykdė socialinę veiklą“, – 15min.lt sakė S.Kropas.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Stasys Kropas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Stasys Kropas

Pasak jo, paslaugų kokybė neturėtų pasikeisti, tačiau jį liūdina tai, kad mažmeninėje bankininkystėje vienu žaidėju mažiau.

„Klientai juo tikėjo, paslaugos jiems tiko. Bankų sumažėjimas niekada nėra džiuginantis dalykas“, – sakė S.Kropas.

Jis taip pat minėjo, kad banko klientų sutartys, perduodamos naujam savininkui, nesikeis.

„Visos sutartys bus vykdomos taip, kaip buvo numatyta“, – aiškino jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius