Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Teismas areštavo „VP Grupės“ ir Nerijaus Numavičiaus turto už 30 mln. litų, jiems pareikštas 415 mln. litų ieškinys

Vienai didžiausių Lietuvos bendrovių „VP grupė“ ir jos vadovams teks aiškintis teisėjams – Floridoje (JAV) gyvenantis buvęs VP dešimtuko partneris Julius Numavičius kreipėsi į teismą, prašydamas iš „VP grupės“ valdybos pirmininko ir prezidento Nerijaus Numavičiaus priteisti beveik 30 mln. litų bei pripažinti, kad nepagrįstai buvo perleistos akcijos net už 415 mln. litų, rašo naujienų portalas delfi.lt.
Nerijus Numavičius
Nerijus Numavičius / „Scanpix“ nuotr.
ELTA nuotr./Julius Numavičius
ELTA nuotr./Julius Numavičius

Portalo šaltiniai atskleidė, kad JAV milijonieriaus ieškinį turtingiausiam Lietuvos verslininkui gavęs Vilniaus apygardos teismas pritaikė laikinąsias apsaugos priemones ir areštavo N.Numavičiui bei „VP grupė“ nuosavybės teise priklausantį nekilnojamąjį ir kilnojamąjį turtą bei turtines teises už 29,821 mln. litų. Nutartį dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo teismas nurodė vykdyti skubiai.

Portalo šaltinių teigimu, ieškinyje J.Numavičius siekia įrodyti, kad „VP grupė“ ir N.Numavičius sudarė apsimestinius sandorius, kai dar 2010-ųjų kovą buvo sudarytos bendrovių „M. M. M. Projektai“, „VP grupė“, „EVA grupė“, „AKSO“, „RYT“, „Peronas“ akcijų dovanojimo sutartys.

J.Numavičius teigia, kad šios dovanojimo sutartys buvo sudarytos siekiant pridengti N.Numavičiaus, Vladislovo Numavičiaus ir J.Numavičiaus susitarimą dėl turto perdavimo V.Numavičiui (jis yra J. Numavičiaus tėvas) laikinajam neatlygintinam valdymui. JAV milijonierius įsitikinęs, kad dėl šių sutarčių naudą patyrė N.Numavičius – esą valdant perleistas akcijas N.Numavičius gavo daugiau kaip 115 mln. eurų pajamų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius