Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Teo LT“ ir „Omnitel“ sujungimas sudrebintų rinką

Bendrovių „Teo LT“ ir „Omnitel“ sujungimas – jau kurį laiką verslo padangėje sklandanti idėja, kurią dar pakaitino šių įmonių pagrindinės akcininkės „TeliaSonera“ atstovų pareiškimai dėl galimo Latvijos įmonių sujungimo. Analitikai, teisininkai ir telekomunikacijų rinkos specialistai galimą sandorį laiko realiu ir sako, kad jis taptų vienu didžiausių susijungimų Lietuvos verslo istorijoje, rašo „Verslo žinios“.
„Omnitel“ ir „Teo LT“
„Omnitel“ ir „Teo LT“ / BFL nuotr.

„Įmones sujungus, “TeliaSonera„ akcijų dalis bendroje įmonėje, tikėtina, viršytų 90 proc. ir gal net priartėtų prie 95 proc. akcijų paketo ribos, kurios skandinavai taip labai siekė bendrovėje “Teo LT„, vykdydami ankstesnius akcijų supirkimus. Jei pavyktų susitarti su dar bent vienu ar keliais akcininkais dėl akcijų pardavimo, 95 proc. akcijų paketas įmonėje leistų vykdyti privalomą akcijų išpirkimą ir delistinguoti įmonę iš “Nasdaq Omx„ Vilniaus biržos“, – sakė Lietuvos finansų maklerių asociacijos vadovas Marius Dubnikovas.

„Galima daryti prielaidą, kad “Teo LT„ akcijos būtų įvertintos pagal biržos kainą, kuria remiantis kompanija dabar verta 2 mlrd. litų. Savo ruožtu “Omnitel„ būtų vertinama atskirai. Optimistiniais skaičiavimais, kompanijos vertė galėtų būti apie 500 mln. litų. Taigi kalbame apie galimą 2,5 mlrd. litų vertės susijungimo sandorį“, – sakė įmonių sandoriams tarpininkaujančios įmonės „Keystone Advisers“ vadovas Karolis Rūkas.

Banko „Finasta“ analitiko Tado Povilausko nuomone, mažai tikėtina, kad smulkieji „Teo LT“ akcininkai pasiūlymo parduoti likusias akcijas sulauktų iki įmonių susijungimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius