-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 03 /13:53

Ties bankrotu atsidūrusį Estijos pieno perdirbėją „Tere“ gali įsigyti lietuviai

Vienai didžiausių Estijos pieno perdirbimo įmonių „Tere“ gresiant bankrutuoti, ji turi tris potencialius pirkėjus, iš jų vienas – iš Lietuvos, skelbia laikraštis „Postimees“, remdamasis neoficialiomis žiniomis.
Pienas
Pienas / Vida Press nuotr.

13:53 val. Vilkyškių pieninė ir „Rokiškio sūris“ Estijos „Tere“ nesidomi

Vienai didžiausių Estijos pieno perdirbimo įmonių „Tere“ atsidūrus ant bankroto slenksčio, vienų didžiausių Lietuvos pieno perdirbimo įmonių - Vilkyškių pieninės ir „Rokiškio sūrio“ - vadovai teigia nesidomintys bendrovės įsigijimu.

„Žinau tą jų situaciją, bet tikrai nesidomime. Mūsų visos mintys ir investicijos yra į vidų“, - BNS sakė Vilkyškių pieninės vadovas Gintaras Bertašius.

Estijoje pieno perdirbimo gamyklą kartu su pieno perdirbėja „Elpa“ jau valdančio „Rokiškio sūrio“ akcininkas ir vadovas Antanas Trumpa BNS taip pat tikino, kad įmonė „Tere“ įsigijimu nesidomi.

„Nesvarstome tikrai. Dabar tokia situacija prasta pasaulinė pieno ūkyje. Mes iš tikrųjų konkrečiai nieko ir neturime, negavome jokių pasiūlymų, kad nori kokie akcininkai parduoti ar neparduoti, tai nėra ko ir svarstyti“, - BNS teigė A.Trumpa.

Tuo metu „Rokiškio sūrio“ valdybos pirmininkas Dalius Trumpa BNS teigė negalintis komentuoti planų dėl „Tere“.

„Rokiškio sūris“ 2014 metais į „Elpos“ pieno perdirbimo gamyklos įrangą Estijoje investavo apie 1,5 mln. eurų.

Estijos pieno perdirbėju domisi lietuviai

„Tere“ bankams skolinga 36 mln. eurų, o mokesčių skolos siekia 0,8 mln. eurų. Jos savininkui Oliveriui Kruudai artimiausiu metu teks apsispręsti, ar įmonę parduoti, ar leisti jos likimą nulemti kreditoriams.

Vasario 20-ąją įmonė turi grąžinti 30 mln. eurų „Tere“ paskolų DNB ir „Nordea“ bankams – jų grąžinimo terminas buvo atidėtas 3 mėnesiams. Už paskolas bankams įkeistos „Tere“ akcijos.  

Visi „Tere“ įsiskolinimai praėjusių metų pabaigoje viršijo 53 mln. eurų – tai sudaro beveik du trečdalius įmonės metinės apyvartos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius