-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Urugvajuje dėl skubios medicininės pagalbos sustojusiame „Limarko“ laive mirė lietuvis

Įmonei „Limarko laivininkystės kompanija“ priklausančiame laive, kuris šiuo metu atvykęs į Urugvajų, mirė lietuvis jūreivis, dar penkių įgulos narių sveikata tikrinama. Įmonės generalinis direktorius Vytautas Lygnugaris 15min tvirtino, kad dar nėra aišku, nuo ko mirė jūreivis, ir nepatvirtino tarptautiniame jūrininkystės portale skelbiamos informacijos, kad keli įgulos nariai susirgo koronavirusu. „Nekelkime panikos, patikrinimas įvyks, tada bus aišku“, – sakė jis.
Laivybos verslo situacija pasaulyje šiuo metu gana sudėtinga.
Limarko / Limarko nuotr.

Refrižeratorinis motorlaivis „Libra“ šeštadienį atvyko į Montevidėjų, Urugvajų, pertraukdamas savo kelionę iš Lagoso (Nigerija) į Stenlį (Folklandų salos), kai įgulos nariams prireikė neatidėliotinos medicininės pagalbos, praneša „Maritime Bulletin“.

Pasak portalo, šeši įgulos nariai buvo pervežti į ligoninę – vienas iš jų, lietuvis, jau buvo miręs, penki serga. „Maritime Bulletin“ žiniomis, numirusio jūreivio ir dviejų į ligoninę paguldytų įgulos narių testo rezultatai buvo teigiami. Trys iš į ligoninę paguldytų jūreivių – sunkios būklės.

„Limarko laivininkystės kompanija“ generalinis direktorius Vytautas Lygnugaris 15min sekmadienį patvirtino, kad vienas iš darbuotojų iš tiesų mirė, o įmonei priklausantis laivas šiuo metu yra Montevidėjuje.

G.Kubiliūtės/15min.lt nuort./V.Lygnugaris
G.Kubiliūtės/15min.lt nuort./V.Lygnugaris

Tačiau vadovas tvirtino, kad dar nėra žinoma nuo ko jūreivis mirė ir ragino nedaryti per ankstyvų išvadų, kad laive – koronaviruso protrūkis.

„Tai nėra visiškai tiesa, pavadinti protrūkiu per anksti, vyksta patikrinimas ir pamatysime, ar buvo protrūkis. Vienas žmogus, deja, mirė, nėra aišku, ar nuo koronaviruso. Daug abejonių, ar koronavirusas. Gal nedarykime išvadų, dar anksti. Testai atliekami, dar nėra rezultatų“, – tvirtino V.Lygnugaris.

Jis informavo, kad įmonė apie mirusį darbuotoją pranešė Darbo inspekcijai, prokuratūrai.

Trumpai apie laivą

  • 1991 metais Japonijoje pastatytas Motorlaivis „Libra“ yra 120 metrų ilgio ir pritaikytas gabenti 1920 standartinių europadėklų. Motorlaiviu „Libra“ galima gabenti vaisius, daržoves, užšaldytus arba greitai gendančius maisto produktus (mėsą, žuvį).

Tačiau „Limarko laivininkystės kompanijos“ vadovas nepatvirtino „Maritime Bulletin“ skelbtos informacijos, kad dar penki įgulos nariai serga koronavirusu ir yra ligoninėje.

„Penki žmonės yra tikrinami, ar pateks į ligoninę, ar ne, nežinia. Montevidėjuje ankstyvas rytas, nekelkime labai stipriai panikos, patikrinimas įvyks, tada bus aišku“, – sakė V.Lygnugaris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius