-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vėjo elektrinių detalių gamintojus domina Lietuva

Energetikai įsitikinę, kad Klaipėdos uostas – puiki vieta vėjo elektrinių įrangos detalėms gaminti. „Lietuvos žinios“ rašo, kad laivų statyklos galėtų aprūpinti tais didžiuliais įrenginiais ne šalį, bet ir užsienio valstybes.
Vėjo jėgainės
Vėjo jėgainės / Audriaus Bagdono/BFL nuotr.

Baltijos laivų statyklos ir Vakarų laivų gamyklos atstovai sakė, kad yra svarstę klausimą dėl vėjo elektrinių detalių gamybos. Jie neatmetė galimybės to daryti ateityje, tačiau išsamiau to pakomentuoti negalėjo.

Įmonės „Amberplastic“ direktorius Justinas Vanagas patvirtino, kad Vokietijoje vykusioje alternatyvios energetikos parodoje „New Energy Husum 2010“ vokiečiai ir danai domėjosi galimybėmis perkelti vėjo elektrinių detalių gamybą iš Kinijos į Baltijos valstybes, tačiau kalbėta tik apie mažųjų vėjo jėgainių detalių gamybą.

„Amberplastic“ jau dabar gamina „vėjo malūnų“ mentes, korpuso elementus ir parduoda toms krašto įmonėms, kurios nori sukurti lietuvišką vėjo elektrinę, pritaikytą vietos klimatui, vėjo greičiui ir kitoms sąlygoms. J.Vanago teigimu, šias detales planuoja eksportuoti ir į užsienio šalis: Vokietiją, Švediją bei Daniją.

„Kokia bus tų detalių paklausa Lietuvoje, priklausys nuo to, kokią kainą pasiūlys mūsų įmonės. Mentes kol kas gaminame pramoniniu būdu, nedideliais kiekiais, mat laukiame, kol jos bus sumontuotos ir kol žmonės gaus visus reikiamus leidimus pasistatyti tas elektrines“, – dėstė J.Vanagas.

Ūkio ministerijos specialistų duomenimis, Lietuvoje instaliuota maždaug 100 megavatų (MW) galios vėjo elektrinių – apie 10 proc. esamų vėjo energetikos rezervų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius