Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Verslas Veža“ per 2014 m. aplankys 16 Lietuvos miestų

Verslumo paslaptys iš pirmų lūpų jaunimą domina ne mažiau nei roko koncertai - tai įrodė iniciatyva "Verslas veža", kurios renginiuose visoje šalyje pernai apsilankė apie 9 tūkstančius jaunuolių. Neslūgstant susidomėjimui, ciklas pradeda naują reginių sezoną. Šią savaitę verslumo mokymuose ir konsultacijose dalyvaus šiauliečiai, o iš viso "Verslas veža" surengs 16 nemokamų renginių.
Ekologiškas verslas
Augantis verslas / 123rf nuotr.

Šiaulių miesto arenoje su jaunuoliais savo sėkmės receptais dalinsis publicistas ir laidų vedėjas Andrius Užkalnis, žurnalistai ir keliautojai Matynas Starkus ir Vytaras Radzevičius, verslininkas Antanas Guoga, Robotikos mokyklos įkūrėjas Paulius Briedis ir kiti garsūs žmonės.

Ketvirtadienį, kovo 20 d. Šiaulių miesto arenoje su jaunuoliais savo sėkmės receptais dalinsis publicistas ir laidų vedėjas Andrius Užkalnis, žurnalistai ir keliautojai Matynas Starkus ir Vytaras Radzevičius, verslininkas Antanas Guoga, Robotikos mokyklos įkūrėjas Paulius Briedis ir kiti garsūs žmonės. Renginyje taip pat bus pateikiama daug praktinės informacijos apie verslo kūrimą ir vystymą.

"Jaunimo nedarbas yra opi Lietuvos ir visos Europos Sąjungos problema. Sprendžiant ją, pasitelkiame daug priemonių, o viena efektyviausių jų - suteikti kuo palankesnes sąlygas pasireikšti jaunų žmonių verslumui", - pažymėjo Ūkio ministras Evaldas Gustas.

2013 m. Šiauliuose buvo įregistruota 2,5 mažų ir vidutinių įmonių 1000 gyventojų, kai šalies vidurkis siekia beveik 4. Pernai mieste beveik ketvirtadaliu sumažėjo įregistruotų įmonių, tačiau pagal šį rodiklį išsiskyrė Akmenės rajonas, kur, lyginant su 2012-ais, naujų įmonių padaugėjo net beveik per pusę (nuo 46 iki 80), Pakruojo rajone teigiamas pokytis sudarė 26 proc., Joniškio rajone - 16 proc. Pagal verslo liudijimų skaičių (3,2 tūkst.) Šiauliai nusileidžia ne tik trims didiesiems šalies miestams, bet ir Panevėžiui, be to, nuo 2011-ųjų, šiauliečių individualių verslo iniciatyvų vis mažėjo. Verslo liudijimų skaičiaus augimas pastebimas vienintelėje Kelmės rajono savivaldybėje.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Vytaras Radzevičius ir Martynas Starkus
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Vytaras Radzevičius ir Martynas Starkus



"Šiaulių regionas turi didelį verslumo potencialą. Tai įrodė ir praėjusiais metais mieste vykęs "Verslas veža" renginys, sutraukęs tūkstantinę jaunų žmonių auditoriją. Neabejojame, kad aktyviau realizuojamas jaunų žmonių entuziazmas ir idėjos suteiktų didesnį postūmį regiono ekonominei plėtrai ir gyventojų gerovės kilimui. Tikimės prie to prisidėti, suteikdami vietos jaunimui dar daugiau verslumo žinių ir drąsos imtis realių žingsnių", - teigė VšĮ "Versli Lietuva" vadovas Mantas Nocius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius