-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viešųjų pirkimų tarnyba: Lukiškių kalėjimo iškeldinimo konkursas neskaidrus

Lukiškių kalėjimo iškeldinimo konkurse geriausią kainą pasiūliusi bendrovė „City Service“ iš konkurso buvo pašalinta neteisėtai. Taip nutarė Viešųjų pirkimų tarnyba.
Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo ir Laisvės atėmimo vietų ligoninės kompleksas Vilniaus centre
Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo ir Laisvės atėmimo vietų ligoninės kompleksas Vilniaus centre / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT), išnagrinėjusi „City Service“ skundą, nutarė, kad Kalėjimų departamentas, vykdydamas konkurencinį dialogą, pažeidė Viešųjų pirkimų įstatyme įtvirtintus lygiateisiškumo ir skaidrumo principus.

Įvertinusi pirkimą VPT nustatė, kad bendrovių „City Service“ ir „Realco statyba“, veikiančių pagal jungtinės veiklos sutartį, kvalifikacija neatitiko pirkimo dokumentuose nustatyto reikalavimo turėti įdiegtą statybos darbų kokybės valdymo sistemą. Tačiau pirkimo komisija jų kvalifikaciją pripažino atitinkančia pirkimo dokumentuose nustatytus minimalius kvalifikacinius reikalavimus.

„City Service“ tikina, kad VPT teiginiai, esą konkurso pirkimo dokumentuose buvo nurodytas reikalavimas dalyviams turėti įdiegtą būtent statybos darbų kokybės valdymo sistemą, neatitinka tikrovės.

Kadangi viešasis pirkimas, atmetus visus pasiūlymus, pasibaigė, VPT apsiriboja šiuo vertinimu.

„City Service“ tikina, kad VPT teiginiai, esą konkurso pirkimo dokumentuose buvo nurodytas reikalavimas dalyviams turėti įdiegtą būtent statybos darbų kokybės valdymo sistemą, neatitinka tikrovės. Esą pirkimo dokumentuose nurodoma, kad dalyviai turi būti įsidiegę bet kurį kokybės vadybos standartą, o šį reikalavimą „City Service“ atitinka.

„City Service“ primena, kad į VPT kreipėsi prašydama išaiškinti, ar Kalėjimų departamento komisija turėjo teisę atmesti mažiausią kainą kalėjimo perkėlimui pasiūliusios bendrovės pasiūlymą, vadovaudamasi tuo, kad bendrovė nenaudojo komisijai tinkančios „Excel“ skaičiuoklės. Kalėjimų departamentas teigė, kad „City Service“ pasiūlyta kaina ir jos pagrindimas buvo nerealūs, todėl suma turėtų būti bent 70 mln. litų didesnė.

„VPT atsakymas patvirtina, kad Kalėjimų departamento komisija elgėsi neteisėtai. Komisija dialogo metu mums nurodė vienus reikalavimus, tačiau galutiniame etape komisija savo pačios reikalavimais nesivadovavo. Šiuos komisijos sprendimus ginčysime teisme“, – sakė Ignas Krasauskas, „City Service“ Teisės ir administracijos direktorius.

„City Service“ primena, kad bendrovė Lukiškių kalėjimą iš sostinės centro perkeldinti siūlė 45 milijonais litų pigiau už kitus dalyvius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius