Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 08 14 /10:17

Praėjus vos kelioms minutėms po „Ikea“ atidarymo, parduotuvę užplūdo minios, dalis lankytojų atvyko su priekabomis

Trečiadienį Vilniuje atidaryta pirmoji Baltijos šalyse „Ikea“ parduotuvė. 26 tūkst. kvadratinių metrų Švedijos parduotuvė įsikūrė prie Vilniaus oro uosto. Parduotuvę atidarė Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas ir šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė. Praėjus vos kelioms minutėms po parduotuvės atidarymo, ją užplūdo minios lankytojų. Pirmoji prekybos centre apsipirko prezidentė.
„Ikea“ parduotuvės atidarymas
„Ikea“ parduotuvės atidarymas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pėsčiomis, taksi, viešuoju transportu ar savo automobiliais – visi, kam nereikia į darbą ir kas netingi, užplūdo naują parduotuvę Vilniuje – „Ikea“. Praėjus vos kelioms minutėms po to, kai parduotuvė buvo atidaryta, vietų automobiliui pastatyti jau buvo likę nedaug.

Į parduotuvės atidarymą, kuriame dalyvavo ir šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė, žmonės atkeliavo šeimomis, poromis, po vieną, atklydo tiek vaikai, tiek pensinio amžiaus žmonės. Kai kurie atidarymui pasiruošė rimtai – atvažiavo automobiliais su priekabomis.

Sveikinimo kalbą „Ikea“ atidaryme sakė prezidentė D.Grybauskaitė: „Šios parduotuvės atidarymas Lietuvoje – tai skandinaviško verslo modelio ir taupios bei tausojančios kultūros plėtra į Lietuvą. Šios kultūros vizija ir tikslas – pasiūlyti gražesnį ir patogesnį kasdienį gyvenimą visiems.“
 
Tiek šio prekybos centro, tiek ir Lietuvos prekybininkams prezidentė pabrėžė, kad tik sąžininga konkurencija garantuos geriausią kokybę ir kainą pirkėjams bei patraukliausias partnerystės sąlygas Lietuvos gamintojams.

Atidaryme dalyvavo ir Vilniaus miesto meras .Zuokas. Jis džiaugėsi, kad Lietuvos pramonė yra viena pagrindinių „Ikea“ produkcijos tiekėjų. Mero teigimu, Švedijos parduotuvė turėtų paskatinti konkurenciją. „Ir sovietmečio butas gali turėtų spalvų“, – sakė A.Zuokas.

Parduotuvės vadovas Marius Martinaitis, A.Zuokas ir D.Grybauskaitė atidarymo proga pjovė rąstą.

Ikea parduotuvės atidarymas
„Ikea“ parduotuvės atidarymas

Dalia Grybauskaitė pirmoji ir apsipirko „Ikea“ prekybos centre. Įsigijo baltą apklotą kėdei, knygų laikiklį ir laiptelį knygoms pasiekti.

Kaip į šventę

Medienos produkcijos gamintojų sąjungos vadovas Raimundas Beinortas 15min.lt yra išsakęs nuomonę, kad lietuviai į „Ikea“ parduotuvę pirmus kelis mėnesius eis kaip į koncertą.

„Pirmaisiais „Ikea“ atidarymo mėnesiais matysime ažiotažą ir nepasotintą pirkėjų smalsumą. Didžioji dalis jų eis į „Ikea“ parduotuvę kaip į koncertą. Mažesniesiems prekybos tinklams šis metas bus, švelniai tariant, ypatingas, – yra sakęs R.Beinortas. – Gali ruoštis atėjimui kiek nori, tačiau akivaizdu, kad „Ikea“ rinką gerokai supurtys.“ 

SBA baldų grupės valdybos pirmininkas Egidijus Valentinavičius yra sakęs, kad mažiesiems baldininkams bus sunku maždaug pusantrų metų, vėliau konkuruoti bus lengviau – ažiotažas dėl „Ikea“ atėjimo baigsis.

„Ikea“ – tai 1943 metais Švedijoje įkurta baldų ir namų apyvokos prekių kompanija. Lietuvoje atidaryta parduotuvė – jau 344-oji visame pasaulyje ir pirmoji Baltijos šalyse. Lietuva yra penktoji iš daugiausia šiam tinklui prekes tiekiančių šalių.
 
Lietuvoje atidarytoje parduotuvėje sukurta per 200 naujų darbo vietų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius